Door op 7 mei 2014

Toneelvoorstelling over oud PvdA minister Mansholt

De toneelvoorstelling MANSHOLT vertelt het verhaal over oud PvdA minister Sicco Mansholt – een man in crisis. In juni wordt de voorstelling een aantal keer opgevoerd tijdens theaterfestival Karavaan in de Wieringermeer. Komt dat zien! 

Wanneer Sicco Mansholt vlak voor zijn pensioen wordt geconfronteerd met de negatieve gevolgen van zijn beleid als landbouwminister en eurocommissaris, krijgt hij spijt. Hij besluit zich tegen zijn eigen beleid tekeren. Een rigoureuze omslag die niet beperkt blijft tot zijn politieke denken. Terwijl hij tevergeefs de wereld probeert te overtuigen van de noodzaak van een politieke en economische ommezwaai, begint hij een verhouding met zijn 24-jarige stagiaire Petra Kelly en verlaat hij zijn vrouw.

Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? MANSHOLT stelt een groot maatschappelijk thema aan de orde in een persoonlijk verhaal, over een man die spijt krijgt en in conflict raakt met zijn omgeving en met zichzelf. MANSHOLT is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (Sicco Manholt), José Kuijpers, Paul Hoes, Stefanie van Leersum en Trudi Klever. De regie is in handen van Jeroen van den Berg.

Voor meer informatie en speeldata kijk op www.mansholt-theater.nl