Door op 9 februari 2015

Fiets jij ook mee met de Frisse Wind Tour?

In vier dagen heel Noord-Holland rond fietsen, de luchtkwaliteit meten én in gesprek met enthousiaste meefietsers over hoe we de provincie duurzamer maken. Dat staat te gebeuren in de komende krokusvakantie. Initiatiefneemster Marieke van Duijn, nr. 2 op de PvdA-lijst voor de Provinciale Staten, zet zich in voor een duurzamer en gezonder Noord-Holland. Haar ‘Frisse Wind Tour’ start op woensdag 25 februari en jij kan meedoen!

Luchtkwaliteit
Jaarlijks overlijden duizenden mensen in Nederland veel te vroeg vanwege slechte luchtkwaliteit. In en rond Amsterdam en de IJmond is de luchtkwaliteit voornamelijk erg slecht. Maar wat veel mensen niet weten is dat de luchtkwaliteit in het noorden van onze provincie ook te wensen overlaat. De uitstoot van schadelijke stoffen door voertuigen, (agrarische) bedrijven en consumenten is per definitie slecht voor de gezondheid. Tijdens de Frisse Windtour gaat Marieke van Duijn de luchtkwaliteit in de hele provincie meten, om zo aandacht te vragen voor dit probleem en de mogelijke oplossingen.

Fiets mee
Iedereen is welkom om mee te fietsen met Marieke en met haar in gesprek te gaan. Ook verschillende bekende politici zullen hun opwachting maken. Marieke heeft er zin in: “Het lijkt me mooi om van verschillende mensen te horen wat er in de provincie speelt en met hen te praten over wat de provincie voor hen kan betekenen. Ik zie dit als een frisse start voor een duurzame en gezonde provincie. Nu maar hopen dat we wind mee hebben!”

Start door minister Plasterk
De start wordt verricht door minister Ronald Plasterk op woensdagochtend 25 februari tussen 8.15 – 8.45 uur in Hilversum. Die dag loopt de route via het Gooi en Amsterdam naar Hoorn. De tweede dag worden de Noordkop en Texel aangedaan. Op vrijdag zakt het gezelschap via de kust af naar Haarlem. De vierde dag, zaterdag 28 februari, wordt er gefietst door de regio Schiphol, om uiteindelijk in het Stadshart van Amstelveen te eindigen.

De route
Wil je een stuk meefietsen of meer informatie, neem dan contact op met de coördinator van de fietstocht, David Pullen: 06-24127619, [email protected].

Route fietstocht