Door op 30 juni 2015

PvdA: Vrij baan voor fietssnelweg F200

Het nieuwe outletcentrum ‘The Style Outlets’ in Halfweg mag geen belemmering vormen voor fietsers die van de toekomstige fietssnelweg F200 gebruikmaken. Dat vindt de PvdA, die hierover gisteren schriftelijke vragen stelde aan Gedeputeerde Staten. PvdA-Statenlid Marieke van Duijn: “Het idee van de F200 is dat fietsers tussen Amsterdam en Haarlem zo min mogelijk gehinderd worden door kruisingen, stoplichten en gevaarlijke uitritten. Met de komst van het outletcentrum in Halfweg lijkt het onvermijdelijk dat de F200 gekruist gaat worden door uitritten van parkeerterreinen. De PvdA wil van GS weten hoe we dit kunnen voorkomen.”

Sinds 2009 wordt er door de gemeenten Amsterdam, Haarlemmerliede en Haarlem en door de provincie gewerkt aan de realisatie van de F200, een fietssnelweg tussen Amsterdam en Haarlem die eind 2016 klaar zou moeten zijn. Amsterdam heeft haar deel van de F200 al grotendeels op orde en ook de gemeente Haarlem heeft bijna alle noodzakelijke aanpassingen gedaan. Met name rond Halfweg moeten nog een aantal infrastructurele verbeteringen worden doorgevoerd – nog los van de extra aanpassingen die mogelijk nodig zijn nu er een outletcentrum verrijst. Van Duijn: “Wij begrijpen dat GS momenteel in overleg is met Rijkswaterstaat en de gemeente Haarlemmerliede over de ontsluiting van het outletcentrum. De PvdA wil graag weten welke oplossingen in beeld zijn en hoe deze oplossingen rekening houden met het belang van fietsers.”

Ook wil de PvdA van het College horen of zij bereid is eventueel extra middelen vrij te maken voor een ongehinderde en/of ongelijkvloerse oplossing. De F200 zou dan bijvoorbeeld omgelegd kunnen worden langs de ringvaart, of het fietspad zou ter hoogte van het outletcentrum ondertunneld kunnen worden.

Schriftelijke vragen gevolgen ontsluiting outletcentrum voor F200