Door op 7 april 2016

Duurzame donderdag: goed eten kan betaalbaar!

Het is weer tijd voor ‘Duurzame Donderdag’. Deze week wilde ik focussen op duurzaam voedsel. Ieder jaar stijgt de consumptie van duurzaam voedsel in ons land. Vooral restaurants nemen op steeds grotere schaal duurzame producten af. Privé consumenten kopen tegenwoordig steeds vaker ethisch geproduceerde koffie en duurzame vis.

Nu is het zo dat duurzaam en biologische voeding vaak duurder is. Dat maakt het niet voor iedereen toegankelijk.  Toch kun je ook met een kleine beurs gezond en duurzaam eten. Een paar tips: zorg ervoor dat je groenten en fruit uit het seizoen eet. Uit onderzoek is gebleken dat in de buitenlucht gekweekte Hollandse groenten zoals boerenkool en wortelen het best passen in een gezond en duurzaam dieet. Ga rond sluitingstijd naar de duurzame marktkraam en onderhandel over de prijs, verbouw je eigen kruiden want dit gaat langer mee dan de zakjes uit het koelvak.  Zo zijn er nog veel meer tips te vinden op internet.

En wat gezond eten betreft? Lees de achterkant van het etiket. Staan er veel E – nummers op? Is de vis duurzaam gevangen? Heeft deze kip nog enigzins een fijn leven gehad of is ´t volgepompt met hormonen.  Denk aan je eigen gezondheid en onderzoek wat je eet.  #duurzamedonderdag

Waar ben je naar op zoek?