We willen OV voor iedereen en iedereen in het OV

De PvdA Noord-Holland vindt dat het openbaar vervoer te allen tijde toegankelijk en aantrekkelijk moet blijven voor iedereen - of je nu werkt, naar school reist, een museum bezoekt of naar de dagbesteding gaat. Daarom zijn we tegen spitstarieven, want zo worden forensen en jongeren extra benadeeld. Voor ouderen die het moeilijk hebben en in krimpgebieden wonen moet het openbaar vervoer gratis worden.

Nieuwsberichten over We willen OV voor iedereen en iedereen in het OV

Gratis OV voor ouderen met minimuminkomen

door Xander den Uyl op 10 maart 2015

In Amsterdam hebben al 18.000 senioren met een minimuminkomen een gratis abonnement voor het OV in de hoofdstad aangevraagd. De proef van de gemeente, op initiatief van de PvdA, is een groot succes. Daarom willen we dit nu in heel Noord-Holland invoeren.

lees verder »

PvdA wil duidelijke OV-kaarten op stations rond Amsterdam

door op 9 maart 2015

De PvdA Noord-Holland wil dat de provincie in samenwerking met de stadsregio een kaart ontwikkelt waar alle trein-, metro-, tram- en busverbindingen duidelijk en in samenhang op staan afgebeeld. De PvdA diende daarover vandaag een initiatiefvoorstel in.

lees verder »

Provincie gaat alternatief opstarten bij opheffen buslijn

door op 10 november 2014

De provincie Noord-Holland gaat voortaan het initiatief nemen tot het opstarten van overleg over alternatief vervoer als een buslijn wordt opgeheven. Dat is de strekking van de PvdA-motie die vandaag werd aangenomen door Provinciale Staten.

lees verder »

Spitstarief in regio Haarlem-IJmond van de baan

door op 22 oktober 2014

Er komt de komende jaren geen spitstarief voor reizigers in de regio Haarlem-IJmond. Middels een brief heeft Gedeputeerde Staten laten weten dat de mogelijkheid voor vervoerders om een spitstarief in te voeren is geschrapt uit het Plan van Eisen (PvE) voor het concessiegebied Haarlem-IJmond.

lees verder »

Statenfractie steunt actie behoud buslijn 138

door Nico Papineau Salm op 16 september 2014

Connexxion heeft voorgesteld om buslijn 138, de enige buslijn tussen Enkhuizen en Medemblik, per december 2014 op te heffen. De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Enkhuizen wil deze buslijn terecht behouden. De fractie heeft daarom een brief gestuurd naar Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

lees verder »

Op Texel openbaar vervoer op maat van start

door Nico Papineau Salm op 13 augustus 2014

Komend najaar gaat op Texel een interessant OV-experiment van start: de Texelhopper. Het betreft een 2-jarige pilot van de provincie Noord-Holland, de gemeente Texel, Connexxion en lokale taxiondernemers, waarbij naast het reguliere busvervoer ook vervoer op maat geleverd gaat worden. Provinciale Staten heeft hiervoor 1,6 miljoen euro ter beschikking gesteld.

lees verder »

Verslag regiodag: het openbaar vervoer moet beter!

door Nico Papineau Salm op 1 augustus 2014

Op 23 juni jongstleden vond een drukbezochte regiodag van de PvdA Noord-Holland plaats over de toekomst van het openbaar vervoer in onze provincie. De regiodag stond onder leiding van dagvoorzitter Marceline Schopman, voormalig OV-woordvoerder en huidig PvdA raadslid in Haarlem.

lees verder »

Regiodag over de toekomst van het Openbaar Vervoer

door Rian van Dam op 5 juni 2014

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert de Partij van de Arbeid gewest Noord-Holland haar 22e regiodag. De regiodag gaat deze keer over de toekomst van het Openbaar Vervoer in Noord-Holland. De themabijeenkomst begint om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en staat onder leiding van dagvoorzitter Marceline Schopman.

lees verder »

PvdA: geen spitstarieven in OV-gebied Haarlem-IJmond

door op 12 mei 2014

Als het aan de PvdA Noord-Holland ligt worden er geen spitstarieven ingevoerd in het regionaal openbaar vervoer. Vandaag namen Provinciale Staten een motie aan van de PvdA, GroenLinks en de SP waarin Gedeputeerde Staten wordt opgeroepen om in het concessiegebied Haarlem-IJmond geen spitstarieven toe te staan.

lees verder »

PvdA Noord-Holland: behoud treinaanbod Amsterdam-Haarlem-Alkmaar

door op 7 maart 2014

Als het aan de PvdA Noord-Holland ligt blijft het treinaanbod tussen Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zoals het is. Onlangs maakte de NS bekend dat het voornemen bestaat om de intercity tussen Haarlem en Alkmaar per 1 januari 2015 te schrappen en te vervangen door een sprinter.

lees verder »