We verbeteren de luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in met name de IJmond, Amsterdam en het gebied rond Schiphol voldoet momenteel nauwelijks aan de Europese normen. Terecht maken bewoners zich zorgen over de luchtverontreiniging door verkeer en grote bedrijven. Wanneer de economie weer aantrekt bestaat het risico dat de luchtkwaliteit weer verder verslechtert. De PvdA heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat de luchtkwaliteit verbetert kan worden door coalities te vormen met het bedrijfsleven, gemeenten, bewoners en milieuorganisaties. De PvdA vindt dat de provincie zich ook de komende jaren tot het uiterste moet blijven inspannen om grote bedrijven te bewegen minder vervuilende stoffen uit te stoten. Ook moeten snel praktische maatregelen worden genomen op de plekken waar het erg slecht gesteld is met de luchtkwaliteit.

Nieuwsberichten over We verbeteren de luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit in West-Friesland slechtste voor Noord-Hollandse fietser

door Marieke van Duijn op 16 maart 2015

Uit de resultaten van de van de PvdA Frisse Wind Tour blijkt dat de luchtkwaliteit in West-Friesland dermate slechter is dan gedacht. De metingen wijzen erop dat in West-Friesland hoge concentraties aanwezig zijn van fijnstofdeeltjes tot 2,5 micrometer.

lees verder »

Frisse Wind Tour van start!

door Marieke van Duijn op 25 februari 2015

De PvdA Frisse Wind Tour is vandaag van start gegaan! Minister Ronald Plasterk gaf vanochtend om 8.15 uur het startsein op het stationsplein in Hilversum. Tijdens de Frisse Wind Tour gaat PvdA-kandidaat voor de Provinciale Staten Marieke van Duijn in vier dagen heel Noord-Holland rond fietsen. Onderweg wordt overal de luchtkwaliteit gemeten.

lees verder »

Route Frisse Wind Tour

door Marieke van Duijn op 23 februari 2015

De route van de Frisse Wind Tour is bekend! Van 25 tot en met 28 februari fietst de PvdA, onder leiding van Marieke van Duijn, de hele provincie door om de luchtkwaliteit te meten. Marieke van Duijn fietst van het Gooi naar Texel en van Texel naar Amstelveen en gaat onderweg graag met jou in

lees verder »

Route Frisse Wind Tour

door Marieke van Duijn op 18 februari 2015

De route van de Frisse Wind Tour is bekend! Van 25 tot en met 28 februari fietst de PvdA, onder leiding van Marieke van Duijn, de hele provincie door om de luchtkwaliteit te meten. Marieke van Duijn fietst van het Gooi  naar Texel en van Texel naar Amstelveen en gaat onderweg graag met jou in

lees verder »

Fiets jij ook mee met de Frisse Wind Tour?

door Marieke van Duijn op 9 februari 2015

In vier dagen heel Noord-Holland rond fietsen, de luchtkwaliteit meten én in gesprek met enthousiaste meefietsers over hoe we de provincie duurzamer maken. Dat staat te gebeuren in de komende krokusvakantie. Initiatiefneemster Marieke van Duijn, nr. 2 op de PvdA-lijst voor de Provinciale Staten, zet zich in voor een duurzamer en gezonder Noord-Holland. Haar ‘Frisse Wind Tour’

lees verder »

In gesprek over Schiphol met staatssecretaris Mansveld

door op 22 januari 2015

Op donderdag 29 januari organiseert de PvdA Noord-Holland een avond over Schiphol, waarbij staatssecretaris Wilma Mansveld en gedeputeerde Tjeerd Talsma aanwezig zullen zijn. De avond zal in het teken staan van recente ontwikkelingen en de toekomstige uitdagingen op het gebied van werken en wonen rond Schiphol.

lees verder »

PvdA wil groene walstroom in binnenhavens

door op 22 april 2014

 De PvdA Noord-Holland pleit voor snelle realisatie van groene walstroom in de binnenhavens van Hoorn, Den Helder, Alkmaar, Haarlem, Huizen , Volendam, Enkhuizen en Medemblik. De Statenfractie stelde hierover onlangs vragen aan Gedeputeerde Staten. Directe aanleiding voor de vragen vormden klachten over stank, luchtvervuiling en geluidsoverlast in de historische binnenhaven van Hoorn.

lees verder »

Smogalarm moet sneller ingezet worden

door op 11 april 2014

GS: Smogalarm bestaat al, maar pas bij fijnstofwaarde van meer dan 200 μg/m³ — De PvdA Noord-Holland vindt dat een smogalarm sneller ingezet moet worden. In maart riep de PvdA Gedeputeerde Staten op tot het instellen van een smogalarm in Noord-Holland.  GS heeft nu laten weten dat de mogelijkheid om een smogalarm af te kondigen

lees verder »

PvdA wil smogalarm in Noord-Holland

door op 18 maart 2014

De PvdA Noord-Holland wil dat er in navolging van landen als Belgie en Frankrijk ook in de provincie Noord-Holland een smogalarm komt. Hierover heeft de PvdA vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Bij de zuiderburen werd afgelopen week een smogalarm afgekondigd omdat er een hoge concentratie fijnstof in de lucht aanwezig was.

lees verder »