We helpen Noord-Holland aan het werk

Werkloosheid is slecht voor onze inwoners en onze regionale economie. Hoe langer mensen werkloos thuis zitten, hoe moeilijker het wordt om deel te nemen aan de maatschappij. Dit geldt voor ouderen die door hun leeftijd niet meer 'aantrekkelijk' zijn voor werkgevers. En dit geldt voor jongeren die geen baan of stageplek kunnen vinden, waardoor ze een valse start maken op de arbeidsmarkt. De provincie mag daarbij niet werkloos toekijken. De PvdA wil dat de provincie stuurt op initiatieven die heel Noord-Holland duurzaam aan het werk gaan helpen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten en het bedrijfsleven.

Nieuwsberichten over We helpen Noord-Holland aan het werk

Verslag werkbezoek Greenports

door Nico Papineau Salm op 27 augustus 2015

De provincie Noord-Holland is een grote speler op het gebied van de productie van land- en tuinbouwproducten. Noord-Hollandse groente, fruit en planten komen overal terecht. De uiteenlopende producten worden geteeld door bedrijven in de Greenports Aalsmeer, Noord-Holland Noord en in Seed Valley (West-Friesland). Op 24 augustus jl. gingen leden van de statencommissies Natuur, Landbouw & Milieu

lees verder »

Jongeren helpen aan een stage, oudere werknemers omscholen

door Adnan Tekin op 12 maart 2015

Van werkloosheid wordt niemand beter. Hoe langer iemand werkloos thuis zit, hoe moeilijker het wordt om deel te nemen aan de samenleving. Dat geldt voor 50-plussers die door hun leeftijd blijkbaar niet meer aantrekkelijk zijn voor werkgevers, maar ook voor jongeren die geen baan of stageplek kunnen vinden waardoor ze een valse start maken op

lees verder »

Noord-Hollandse bedrijven mogelijk nauwelijks betrokken bij bouw datacentrum Microsoft

door Adnan Tekin op 9 maart 2015

Noord-Hollandse bedrijven worden mogelijk nauwelijks betrokken bij de bouw van het nieuwe datacentrum van Microsoft in de Wieringermeer. Dat bleek op donderdag 19 februari tijdens een werkbezoek van minister Jet Bussemaker en de PvdA Noord-Holland aan de Nederlandse marktleider op het gebied van de bouw, levering en integratie van hoofdcomponenten voor datacenters in de IJmond.

lees verder »

PvdA vraagt aandacht voor maakindustrie Waarderpolder

door op 3 maart 2015

Op vrijdag 6 maart organiseert de PvdA met de Industriekring Haarlem een ontmoeting over de maakindustrie in de Waarderpolder. Bij de ontmoeting zijn o.a. Bruno Giebels (voorzitter IKH), Tjeerd Talsma (lijsttrekker PvdA Noord-Holland) en Jan Nieuwenburg (kandidaat Statenlid) aanwezig. Ook de Haarlemse wethouder Joyce Langenacker zal er bij zijn.

lees verder »

Jet Bussemaker neemt werkagenda in ontvangst

door Adnan Tekin op 20 februari 2015

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Jet Bussemaker kreeg gisteren uit handen van lijsttrekker Tjeerd Talsma de agenda ‘De provincie als aanjager van de regionale economie’ aangeboden. In deze agenda presenteert de PvdA Noord-Holland haar plannen voor meer stageplaatsen en leerwerkplekken, een betere aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt en meer omscholingskansen voor werknemers in onze provincie.

lees verder »

Marleen Barth en Tjeerd Talsma bezoeken leerwerkbedrijf Werksaam

door op 18 februari 2015

Op vrijdag 20 februari brengen Marleen Barth (PvdA lijsttrekker Eerste Kamer) en Tjeerd Talsma (PvdA lijstrekker Noord-Holland) een werkbezoek aan het leerwerkbedrijf Werksaam in Hoorn. Ook Marieke van Duijn (nr. 2 PvdA-lijst voor de Provinciale Staten) zal hierbij aanwezig zijn.

lees verder »

Paul Tang op tour door Noord-Holland

door Adnan Tekin op 17 februari 2015

PvdA-Europarlementariër Paul Tang en Provinciale Statenkandidaat Adnan Tekin maken woensdag 18 februari een tour door Noord-Holland. Op hun rondreis roepen Tang en Tekin de Europese Unie op om meer te investeren om zo ook de regionale economie een boost te geven.

lees verder »

Jet Bussemaker bezoekt beroepsopleidingen IJmond en Zaanstreek

door Adnan Tekin op 13 februari 2015

Op donderdag 19 februari brengt minister Jet Bussemaker een bezoek aan twee scholen voor beroepsonderwijs in de regio IJmond en in de Zaanstreek. In de IJmond bezoekt de minister het Technisch College Velsen en in de Zaanstreek het Regio College Zaanstreek-Waterland. Tijdens het bezoek laten beide scholen zien hoe zij intensief samenwerken met het regionale

lees verder »

In gesprek over Schiphol met staatssecretaris Mansveld

door op 22 januari 2015

Op donderdag 29 januari organiseert de PvdA Noord-Holland een avond over Schiphol, waarbij staatssecretaris Wilma Mansveld en gedeputeerde Tjeerd Talsma aanwezig zullen zijn. De avond zal in het teken staan van recente ontwikkelingen en de toekomstige uitdagingen op het gebied van werken en wonen rond Schiphol.

lees verder »

Hoe staat het met banen voor arbeidsbeperkten?

door Adnan Tekin op 23 december 2014

De PvdA Noord-Holland wil weten hoe ver de provincie is met het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarover heeft de PvdA vandaag vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Op 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking.

lees verder »