Marieke van Duijn

Statenlid / Secretaris
Lid Commissie Mobiliteit en Financien
Portefeuillehouder Mobiliteit en Europa

Ik ben Marieke, een sportieve vrouw en woonachtig in Kudelstaart (Aalsmeer). In mijn werk als lobbyist voor Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen zet ik me vooral op landelijk, maar ook op provinciaal niveau in voor een gezonde en groene leefomgeving waar zowel mens als dier van kan profiteren. Verder fiets, loop of skeeler ik graag door het landschap. Ook leid ik zo nu en dan toeristen rond in Noord-Holland als vrijwilliger-gids; leuk en bijzonder om te doen!

Met een vader als onderwijzer en een moeder in de zorg, heb ik meegekregen om altijd naar de verschillende kanten en belangen te kijken. En ook: “Niet teveel zeuren, maar vooral zelf iets doen!“ Daarom zet ik me met hart en ziel in voor mijn idealen: Een duurzame en groene provincie, betaalbaar en goed openbaar vervoer, goed fietspadennetwerk, betere verbinding stad en platteland, sport-, sociale- en gezondheidscombinaties in het groen, een Schiphol dat haar grenzen respecteert, behoud van cultuurhistorie en een lange termijn visie op wonen en werken.

Lef en daadkracht tonen. Samenwerken en over grenzen heen kijken. Zowel binnen als buiten de PvdA. En ‘zuinig zijn op wat je hebt’, dus goed omgaan met alle groene vrijwilligers, alle waardevolle betrokkenen, onze fijne recreatieplekken en unieke natuur. Zo’n mooie provincie met zoveel mooie mensen, daar ben ik trots op en daar zet ik me met veel (duurzame) energie voor in!

Fietssymposium NH succesvol verlopen

door Marieke van Duijn op 22 mei 2017

Een middag waarop de energie bruisde, vele partijgenoten en andere geinteresseerden met verschillende achtergronden bij elkaar kwamen, met maar 1 doel: een fiets-aantrekkerlijkere provincie. Het was een succesvol symposium met een grote opkomst. Als statenlid vind ik fietsen een absolute prioriteit. Helaas ontbreekt in Noord-Holland goed beleid op het gebied van fietsen. Daarom organiseerden we

lees verder »

Intercity Castricum moet blijven

door Marieke van Duijn op 7 november 2016

De PvdA-fractie van Castricum heeft dankzij de door haar ontwikkelde alternatieve lijnvoering op de Zaanlijn een eerste succes behaald in de lobby om Castricum haar stevige Intercity-status te laten behouden. Op 27 oktober jl. stelde Tweede Kamerlid Duco Hoogland van de PvdA vragen tijdens het Algemeen Overleg Spoor over het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). In

lees verder »

Duurzame donderdag: Vier vandaag nationale ‘fiets naar je werk-dag’!

door Marieke van Duijn op 26 mei 2016

“I want to ride my bicycle, I want to ride my bike! “ zing ik zachtjes voor me uit als ik lekker aan het fietsen ben..  En vandaag zijn we met zovelen, want het is Nationale ‘Fiets naar je werk-dag’! Donderdag 26 mei 2016, de 10de editie alweer. Ik vind het mooi dat er dan

lees verder »

Werkbezoek Duinpolderweg

door Marieke van Duijn op 3 december 2015

Vrijdag 27 november hebben verschillende Zuid- en Noord-Hollandse Statenleden, per bus het studiegebied van de Duinpolderweg bezocht. Vooraf werden interessante presentaties gegeven door o.a. de verantwoordelijk Gedeputeerde van Zuid-Holland. In de bus waren het vooral de betrokken wethouders die in hun ‘eigen’ gemeente nadere toelichting gaven.

lees verder »

PvdA: Vrij baan voor fietssnelweg F200

door Marieke van Duijn op 30 juni 2015

Het nieuwe outletcentrum ‘The Style Outlets’ in Halfweg mag geen belemmering vormen voor fietsers die van de toekomstige fietssnelweg F200 gebruikmaken. Dat vindt de PvdA, die hierover gisteren schriftelijke vragen stelde aan Gedeputeerde Staten.

lees verder »

PvdA stelt vragen over fietsomleiding Krommenie-Wormerveer

door Marieke van Duijn op 11 juni 2015

De PvdA Noord-Holland heeft vandaag vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten over de voorgenomen fietsomleiding tussen Krommenie en Wormerveer. De provincie is voornemens om het fietspad langs de N203 vanaf half juli voor minimaal negen maanden af te sluiten terwijl er wordt gewerkt aan vervanging van de brug over de Nauernasche vaart.

lees verder »

Marieke van Duijn voor Groenste Politicus

door Marieke van Duijn op 30 april 2015

Om aandacht te vragen voor het belang van de natuur en de rol van politici in het natuurbeleid organiseert Natuurmonumenten sinds 2008 ieder jaar de “Groenste Politicus”. Dit jaar is ons eigen statenlid, Marieke van Duijn, genomineerd voor Groenste Politicus 2015.

lees verder »

Luchtkwaliteit in West-Friesland slechtste voor Noord-Hollandse fietser

door Marieke van Duijn op 16 maart 2015

Uit de resultaten van de van de PvdA Frisse Wind Tour blijkt dat de luchtkwaliteit in West-Friesland dermate slechter is dan gedacht. De metingen wijzen erop dat in West-Friesland hoge concentraties aanwezig zijn van fijnstofdeeltjes tot 2,5 micrometer.

lees verder »

Jet Bussemaker zaterdag 14 maart in Haarlem

door Marieke van Duijn op 11 maart 2015

Zaterdag 14 maart is minister Jet Bussemaker in Haarlem. Zij deelt rozen uit en krijgt een plan aangeboden om de positie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) te verbeteren. Ook gaat de minister in gesprek over vrijheid en discriminatie met vertegenwoordigers van Haarlemse maatschappelijke organisaties.

lees verder »

Frisse Wind Tour van start!

door Marieke van Duijn op 25 februari 2015

De PvdA Frisse Wind Tour is vandaag van start gegaan! Minister Ronald Plasterk gaf vanochtend om 8.15 uur het startsein op het stationsplein in Hilversum. Tijdens de Frisse Wind Tour gaat PvdA-kandidaat voor de Provinciale Staten Marieke van Duijn in vier dagen heel Noord-Holland rond fietsen. Onderweg wordt overal de luchtkwaliteit gemeten.

lees verder »