Kandidaten

1. Adnan Tekin, Amsterdam

Zeker zijn – van een groene nummer 1

We leven in een prachtige provincie waar het veel van ons gelukkig goed gaat. Toch zijn er ook zorgen. Bijvoorbeeld of onze kinderen straks wel zeker zijn van een goede baan, een betaalbaar huis en schone lucht.
Daarom wil ik voldoende betaalbare (huur-)woningen. Met extra steun voor starters, mensen met een gewoon inkomen en ouderen. En bouwen met respect voor omgeving en milieu.

Lucht, water en landschap moeten van topkwaliteit zijn. Daarom moeten we anders gaan leven. Maar de (energie-)rekening verdelen we eerlijk.
Ik wil werk voor iedereen, ook voor wie moeilijk een baan vindt. Scholing vergroot kansen, dus daarin moet worden geïnvesteerd.

Bewoners die nog meer vervuiling en geluidsoverlast van Schiphol niet pikken, kunnen op mij rekenen. Ik sta naast ze. Een mooie, zekere en groene toekomst voor iedereen. Dat is wat ik wil.

Adnan: “Ik kijk ernaar uit om met deze kandidaten een mooie campagne te voeren. Samen met alle vrijwilligers van de afdelingen ben ik ervan overtuigd dat we als PvdA een goede uitslag gaan neerzetten. Zeker zijn van een gezonde, leefbare, sociale en groene leefomgeving is belangrijk voor alle inwoners van Noord Holland. Dat begint bij de PvdA.

Adnan werd op 10 maart in de uitzending van Vroege Vogels uitgeroepen tot groenste politicus van 2018!

2. Lars Voskuil, Naarden

Zeker zijn – van Samen Sterk

‘Samen staan we sterk’ is voor mij geen holle kreet. Het is waar onze samenleving om draait. Om solidariteit, eerlijk delen en opkomen voor kwetsbare mensen. Politiek betekent voor mij actieve samenwerking met inwoners, voor inwoners. Problemen oplossen. Kansen creëren. En zorgen voor behoud van al het goede dat er al is.

Want alleen samen zijn we succesvol en scheppen we zekerheid. De gure wind van de marktwerking waait steeds harder. Basisrechten als goed wonen, zekerheid van werk, goede zorg, een fijne leefomgeving en een schoon klimaat zijn aan de markt overgeleverd. Grote bedrijven krijgen de voordelen, wij de rekening.

Dat moet stoppen! Laten we samen een einde maken aan het afbraakbeleid van Rutte III. In onze provincie en in de nieuwe Eerste Kamer. Samen kunnen we weer gaan bouwen. Aan zekerheid. Aan gelijke kansen. Voor iedereen.

Lars: “Tussen onze inwoners staan en samen Noord-Holland mooier, duurzamer en eerlijker maken daar gaat het om. Geen populistische kletspraat die mensen uit elkaar drijft, maar echte zekerheid voor alle mensen. Een Noord-Holland waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen en niemand buitenspel staat.”

3. Annette de Vries, Haarlem

Zeker zijn – van Samen Sterk

Ik leef en werk vanuit een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.
Dat heb ik niet alleen van huis uit, maar ook tijdens mijn loopbaan als advocaat en rechter meegekregen.
De Partij van de Arbeid ervaar ik als een verstandige actiepartij. Wij staan niet langs de kant te kijken hoe anderen de kastanjes uit het vuur halen. De PvdA benoemt de problemen én vindt de oplossingen. Want, zoals wij dat zeggen: ‘in geouwehoer kan je niet wonen’.

We gaan voor een veilig en schoon Noord-Holland en daarom zetten we door met klimaatmaatregelen. Wij staan voor een provincie waarin voor iedereen passend werk en betaalbare woonruimte is. We knokken ervoor dat de groeiende kloof tussen rijk en arm verkleint en de lasten op een eerlijke manier worden verdeeld.

Annette: “Als ik een ding heb geleerd in mijn leven dan is het: ‘samenleven doe je niet alleen’. Juist nu is deze gedachte belangrijker dan ooit. Mijn uitdaging is om mensen, bedrijven, organisaties te verbinden.”

4. Sandra Doevendans, Amsterdam

Zeker zijn – van een inclusieve Provincie.

Als Statenlid heb ik mij de afgelopen jaren hard gemaakt voor een inclusieve provincie waar plaats is voor iedereen. We hebben veel bereikt, maar ik ben nog lang niet klaar. We hebben grote steden, prachtige dorpen en landelijke kernen. Al deze gebieden verdienen aandacht en liefde.
Als alleenstaande moeder weet ik als geen ander dat het leven soms uitdagingen kent. Ook in mijn werk help ik kwetsbare groepen om te durven dromen en te werken aan hun eigen talent en toekomst. Ik geloof in een inclusieve provincie waar er plek is voor iedereen ongeacht leeftijd, afkomst, religie, gender, hoe rijk je bent of wie je lief hebt. In mijn Noord-Holland mag iedereen zeker zijn van een betaalbaar huis, eerlijk werk en een fijn leven. Nu en in de toekomst!

Sandra: “Als alleenstaande moeder, pleegmoeder en in mijn werk zie ik veel onrecht en ongelijkheid. Ik geloof in een provincie waar iedereen eerlijke kansen krijgt, ongeacht gender, geloof, afkomst, geaardheid of lichamelijke/psychische uitdagingen. Ik strijd voor een inclusieve provincie waar voor iedereen een plek is.”

5. Gert-Jan Leerink, Alkmaar

Zeker zijn – van een schoon milieu

Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. Het zijn belangrijke verkiezingen want er valt echt wat te kiezen.

Sinds achttien jaar woon ik in Alkmaar. Ik heb iets met dit prachtige stukje Noord-Holland, wil er nooit meer weg. Toch maak ik me ook zorgen.

Is er voor mijn kinderen nog wel een betaalbaar huis? Gaan wij de groene energierekening betalen of dragen de multinationals ook echt bij? En wat is er over tien jaar over van ons mooie open landschap?

Ik vraag om uw steun zodat ik mij de komende vier jaar volop kan inzetten voor dit prachtig stukje Noord Holland. Uw stem telt!

Gert-Jan: “De afgelopen twee jaar heb ik als campagnemanager van de PvdA het hele land doorgereisd. Wat me opviel? In de kern draait zichtbare politiek altijd om verhalen van gewone mensen. Die verhalen ophalen, vertellen en samen verder brengen, daar gaat het om.”

6. Jorrit Carton, Heemskerk

Zeker zijn – van een schoon milieu

Zeker zijn van betaalbaar wonen. Geen onbetaalbare woningen in onze schaarse ruimte. Dat geld hebben de meeste niet. Daarom wil Ik betaalbare (huur)woningen bouwen voor de behoefte van de inwoners uit de regio en niet voor de portemonnee van de ontwikkelaars.

Zeker zijn van een schoon milieu. Vervuiling door de uitstoot van industrie, landbouw en verkeer is schadelijk voor de gezondheid en onze omgeving. Voor mij geen concessies op het milieu. Daarom wil ik de uitstoot terugdringen voor een gezonder en schoner leefmilieu.

Zeker zijn van werk. Wij moeten tekorten op de arbeidsmarkt verkleinen en meer inwoners aan het werk helpen. Zorgen dat wij opleiden voor de banen van de morgen. Daarom wil ik investeren in onderwijs en de economie voor een inclusieve arbeidsmarkt met echte banen.

Jorrit: “Een duurzame toekomst met betaalbare woningen en zekerheid van werk begint bij de jonge generatie. Het is tijd dat jongeren daarvoor het vertrouwen krijgen. De nieuwe generatie is er klaar voor, ik ben er klaar voor.”

7. Aukelien Jellema, Den Helder

Zeker zijn – van een goede toekomst in Den Helder

Er is veel om van te genieten in Den Helder. Onze woonplaats staat ook voor grote uitdagingen. Om de jeugd voor onze stad te behouden,
zijn banen en starterswoningen nodig. Om werk veilig te stellen is goede bereikbaarheid een voorwaarde. Ons streven is daarom: dubbel spoor naar Den Helder en, voor kortere afstanden, een snelfietspad van de

Helderse haven naar Julianadorp en verder.
Natuur is alom aanwezig rond Den Helder. Wij zijn er zuinig op en
willen dat zoveel mogelijk mensen in Den Helder ervan genieten en er met respect voor de natuur kunnen recreëren. We willen de kwaliteit van onze natuur blijven verbeteren. Ik kom op voor de Helderse belangen.

Aukelien: “Ik zie het als mijn opdracht om positieve aandacht te krijgen voor de Kop van Noord-Holland en in het bijzonder voor Den Helder. Daar heb ik de afgelopen vier jaar aan gewerkt, maar die opdracht is nog niet klaar. Ik wil dat we daar gezamenlijk in de volgende Statenperiode aan blijven werken.”

8. Alphons Muurlink, Amsterdam

Alphons is een teamspeler met veel dossierkennis. Hij heeft veel ervaring in de lokale politiek in Almere en Amsterdam-Noord, onder andere als fractievoorzitter. Alphons weet van aanpakken en is oplossingsgericht en creatief. Hij weet als geen ander hoe hij zijn politieke invloed kan uitoefenen om concrete problemen op te lossen. Alphons heeft veel oog voor duurzaamheid en een goed gevoel voor financiën. Hij groeide op in Heerhugowaard en houdt van tuinieren

Alphons: “De wereld om ons heen verandert snel. Dat vraagt om nieuwe oplossingen en keuzes. Ik ga me de komende vier jaar met hart en ziel inzetten voor die oplossingen waarin eerlijk delen, een duurzame toekomst met goede kansen voor iedereen centraal staan.”

9. Siman Abdi, Amsterdam

Zeker zijn – van goed wonen

Iedereen moet zeker zijn van een fijne plek die je je thuis kan noemen, in een groene en schone omgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat we blij mogen zijn met de lusten van Schiphol, maar tegelijkertijd scherp moeten zijn op de lasten van Schiphol, zoals luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Naast goed wonen is ook werk voor mensen belangrijk. Goed werk biedt naast een inkomen ook perspectief en voorziet in sociale contacten. Door werk hoor je erbij en doe je mee. Daarom vind ik dat de provincie initiatieven voor meer werkgelegenheid moet stimuleren en faciliteren. Goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt is daarbij ook heel belangrijk.

Siman: “Al van jongs af aan heb ik me boos gemaakt over onrechtvaardigheid, over waarom sommige mensen minder kansen krijgen dan anderen. Dat is ook waar politiek volgens mij over moet gaan. Een verschil maken in het dagelijks leven van mensen.”

10. Tim Wagelaar, Haarlem

Zeker zijn – van een goede #toekomst

Met 18 jaar ben ik de jongste kandidaat namens de PvdA voor de Provinciale Staten. Daar wil ik de komende vier jaar knokken voor mijn generatie. Zodat we als jongeren nu en in de toekomst zeker kunnen zijn van bijvoorbeeld betaalbare woningen, goed onderwijs en een schoon klimaat. Die moeten vanzelfsprekend zijn.
Nu kan ik als student bijvoorbeeld geen kamer vinden, is het onderwijs prijzig en net zoals alle klimaatspijbelaars maak ik me heel veel zorgen. Daarom moeten we nu gaan bouwen, verduurzamen en investeren in onderwijs. Voor een eerlijke, mooie en groene toekomst. Daar ga ik me vol voor inzetten.

Tim: “Ik ben actief geworden voor de PvdA om mij in te zetten voor een socialere en eerlijkere wereld. Als jongste kandidaat wil ik voor een frisse wind zorgen en de belangen van jongeren vertegenwoordigen.”

11. Mirjam van Musscher, Dirkshorn

Zeker zijn – van betaalbare woningen

Als geen ander kan Mirjam complexe beleidstaal vertalen in voor mensen duidelijke en herkenbare voorbeelden. Ze is al 12 jaar actief bezig met betaalbaar bouwen in eigen beheer. Ze profileerde zich afgelopen periode als redacteur van de ledenkrant Provinciaal. Mirjam speelt trompet en is vaak op de tennisbaan te vinden. Ook houdt ze van lange afstandswandelingen. Een degelijke en creatieve kandidaat.

Mirjam: “Niet alleen in de steden maar ook op het platteland staat de leefbaarheid onder druk omdat er te weinig betaalbare woningen zijn. Daarom wil ik me sterk maken voor meer sociaal bereikbare huur- en koopwoningen in de hele provincie.”

12. Orhan Kayar, Amsterdam

Vastberaden, met volle hoop en daadkracht blijf ik mij inzetten!

Voor het welzijn van onze mooie provincie Noord-Holland en iedereen die hier woont. De komende jaren maak ik mij in het bijzonder sterk voor eerlijk onderwijs, veel banen en voorkomen dat mensen met een laag inkomen de dupe worden van de energietransitie. Daarnaast strijd ik met mijn partijgenoten voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt en goede scholing in elke regio.
Want ik geloof in een sociale en inclusieve provincie waar iedereen, ongeacht achtergrond of uitgangspositie, volwaardig meedoet en terecht hoopvol naar de toekomst kan blijven kijken.

Samen ook echt het beste uit jezelf kunnen halen. Daar wil ik voor zorgen!

Orhan: “Ik zet mij graag bevlogen en betrokken in voor een sociale en inclusieve provincie, waar iedereen ongeacht zijn achtergrond of uitgangspositie volwaardig meedoet en hoopvol naar de toekomst kan blijven kijken om het beste uit zichzelf te halen.”

13. Jan Stam, Bergen
14. Peter de Waal, Beemster
15. Pauline Piet, Haarlemmermeer
16. Wouter Roggeveen, Amsterdam
17. Huseyin Erarslan, Amsterdam
18. Menno Wilmans, Landsmeer
19. Martin Mulder, Naarden
20. Hajar Karaman, Amsterdam
21. Jan Jansen, Alkmaar
22. Stephano Stoffel, Amsterdam
23. Nico Papineau Salm, Amsterdam
24. Jacqueline Cramer, Amsterdam
25. Xander den Uyl, Haarlem
26. Bert den Elzen, Nieuw Vennep
27. Greet Blokker, Castricum
28. Abdelhak Belkasmi, Zaanstad
29. Mohamed Nabih, Alkmaar
30. Ed Wagemaker, Hoorn
31. Leo van Etten, Alkmaar
32. Jan Schrijver, Schagen
33. Jeroen Olthof, Zaanstad
34. Marleen Talsma-Hoejenbos, Schagen
35. Canan Uyar, Amsterdam
36. Fatima Oulad Hadj, Amsterdam
37. Paul Scheerder, Amsterdam
38. Marith Volp, Haarlem
39. Nelleke Degenhart, Hilversum
40. Maarten Hoelscher, Huizen
41. Jan Vos, Gooise Meren
42. Nanko Boerma, Ouder Amstel

 

 

Verkiezingsprogramma’s

Het verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid voor de Provinciale Statenverkiezingen
Verkiezingsprogramma PvdA Noord-Holland 2019-2023

Regio-indeling fractie/gewest 2015-2019
Regioindeling

 

Publicaties

Terugblik eerste twee jaar fractie PvdA NH 2015-17
Terugblik PvdA NH 2015-17