Door op 13 oktober 2016

Antwoord GS op vragen PvdA NH inzake onderzoeksreactor Petten

De PvdA fractie heeft al meermalen haar zorgen geuit over de veiligheidssituatie omtrent de onderzoeksreactor in Petten. Zo vroeg ik als woordvoerder Economische Zaken tijdens de laatste Provinciale Statenvergadering van 3 oktober jl. een interpellatiedebat aan om de groeiende onrust van omwonden en ondernemers over de veiligheid in Petten onder de aandacht te brengen bij Gedeputeerde Staten.

Tijdens het debat heeft de PvdA fractie samen met andere fracties een motie ingediend waarbij PS er bij GS op aandrong om druk op het Kabinet uit te oefenen om omwonenden van de onderzoeksreactor actief te informeren over de veiligheidssituatie. Gedeputeerde Jaap Bond heeft toegezegd om dit, tijdens zijn geplande gesprek met minister Kamp, aan te kaarten. Ik zal gedeputeerde Bond in de eerstvolgende vergadering van de commissie Economie, Energie en Bestuur (EEB) op 24 oktober a.s. vragen of minister Kamp actie gaat ondernemen om omwonenden van de reactor beter te informeren.

Op 19 september jl. diende ik tevens een een aantal schriftelijke vragen over dit onderwerp in welke nu door GS zijn beantwoord. Klik hier om de vragen en de antwoorden te lezen: Beantwoorde schriftelijke vragen Adnan Tekin