Buurtbus Schagen Obdam mogelijk reguliere buslijn

12 februari 2018

In antwoord op schriftelijke vragen van o.a. de Statenfractie van de PvdA NH antwoordt Gedeputeerde Staten dat de buurtbuslijn tussen Schagen en Obdam mogelijk wordt omgezet in een reguliere buslijn als de huidige groei doorzet.

N.a.v. berichten in het Noord-Hollands Dagblad over te volle buurtbussen tussen Schagen en Obdam waardoor vrijwillige chauffeurs dreigen te stoppen heeft de PvdA fractie hier op 8 januari jl. vragen over gesteld.

Om de acute problemen in de spits op te lossen hebben Connexxion en de provincie direct besloten om tot de voorjaarsvakantie een scholierenbus eerder en langer te laten rijden. Wanneer de groei van het aantal reizigers op de route Schagen Obdam doorzet gaat de provincie met het bestuur van de buurtbus en Connexxion overleggen of het beter is een reguliere lijn in het leven te roepen. Een beleidslijn die de PvdA fractie steeds heeft gepropageerd, waarbij het ook om ‘flex-vervoer op maat’ kan gaan. Dit zijn lijnen waar de reizigers zich een half uur van te voren moeten aanmelden.

Buurtbussen vervullen een belangrijke rol om de bereikbaarheid in het buitengebied, zo goed mogelijk op peil te houden. De PvdA heeft grote waardering van de vele vrijwilligers die er al jaren voor zorgen dat de bussen kunnen rijden. Met de besturen van de buurtbusverenigingen maken wij ons wel zorgen over het teruglopen van het aantal chauffeurs o.a. omdat mensen langer doorwerken. Bij de algemene beschouwingen in 2017 hebben we Gedeputeerde Staten opgeroepen om hier extra aandacht aan te besteden.

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA NH over buurtbus tussen Schagen en Obdam