Dankzij PvdA en CDA extra geld voor rolstoeltoegankelijke bushaltes

20 januari 2018

Minimaal 105 bushaltes kunnen met investeringen door de provincie Noord-Holland opgehoogd worden en voorzien van geleidestroken. PvdA statenleden Marieke van Duijn en Nico Papineau Salm en hun CDA collega Dennis Heijnen zijn blij met dit besluit van Gedeputeerde Staten. In het voorjaar vroegen de drie Statenleden aandacht voor het probleem dat nog altijd veel bushaltes niet veilig zijn voor mensen met een fysieke beperking of eenvoudigweg niet geschikt zijn om daadwerkelijk de bus in te komen. 

Heijnen (CDA): “Na klachten van inwoners hebben wij de gedeputeerde Mobiliteit gevraagd om actie te ondernemen. Mensen met een fysieke beperking moeten gewoon met de bus mee kunnen, zeker omdat het voor hen niet altijd mogelijk is zelf een auto te besturen en ze dus afhankelijk zijn van het Openbaar Vervoer.”

Wegbeheerders (gemeenten) kunnen tot en met 17 mei subsidie aanvragen bij de provincie voor nieuwe toegankelijke bushaltes of het opwaarderen van bestaande bushaltes. De subsidie bedraagt maximaal 30.000 euro per aanvraag.

Van Duijn en Papineau Salm (PvdA): “We zijn erg blij dat de gedeputeerde dit snel heeft opgepakt en inwoners merken dat er iets met hun klachten gebeurd.” We hopen dat zoveel mogelijk gemeenten van het aanbod gebruik zullen maken om haltes zo in te richten dat zij voldoen aan de landelijk vastgestelde toegankelijkheidsnormen voor mindervalide reizigers.”