De beschikbaarheid van voorzieningen in Noord-Holland staat onder druk!

6 januari 2023

Of het nou om sport, cultuur of openbaar vervoer gaat. Iedereen in Noord-Holland zou gebruik moeten kunnen maken van voldoende voorzieningen. Dit mag niet afhankelijk zijn van de plek waar je woont. Een basisniveau aan voorzieningen is immers belangrijk voor de leefbaarheid van een gebied.

Wanneer bedrijven wegtrekken, de laatste scholen en winkels sluiten, en de bus uit het straatbeeld verdwijnt, zullen uiteindelijk ook de inwoners verdwijnen. De achterblijvers zien hun leefbaarheid en sociale cohesie binnen het dorp alsmaar verslechteren en voelen zich in de steek gelaten. Dit kan leiden tot afkeer van de overheid en politiek: waarom zou je je druk maken om een systeem dat zich niet druk maakt om jou?

De tweedeling tussen dorpen en steden moet dus worden tegengegaan. Wat ons betreft neemt de provincie haar verantwoordelijkheid bij dit vraagstuk. Gemeenten kunnen deze problemen namelijk onmogelijk in hun eentje oplossen. Daarom hebben wij een discussienotitie over dit onderwerp opgesteld, om erover in gesprek te gaan tijdens de volgende EFB-vergadering van 23 januari.

De discussienotitie kan je hieronder alvast lezen! Voor vragen raadpleeg Tim Wagelaar ([email protected]) of Lucas de Graaf ([email protected])

Discussienota – Voorzieningen voor alle Noord-Hollanders (PvdA Noord-Holland)

Waar ben je naar op zoek?