De PvdA NH organiseert op 28 september de Roel de Witlezing

9 september 2019

De PvdA Noord-Holland organiseert op 28 september de Roel de Witlezing.

Roel de Wit, voormalig commissaris van de Koningin van Noord-Holland en burgemeester van Alkmaar, had als bestuurder een duidelijke sociaaldemocratische visie op ruimtelijke ordening.
Hij was groot voorvechter van het behoud en de ontwikkeling van natuur en landschap. Mede ten behoeve van recreatieve mogelijkheden voor inwoners. Met deze lezing wil de PvdA de herinnering aan zijn verdiensten op het gebied van landschap, natuur en recreatie levend houden.

De Roel de Witlezing wordt gegeven door Berno Strootman, landschapsarchitect,
oprichter en directeur van Strootman Landschapsarchitecten en Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving.

Thema van de lezing: Handen uit de mouwen!
Pleidooi voor een daadkrachtige regionale overheid met de blik op de lange termijn.

Geïnspireerd op de aansprekende cultuur van verandering en groot optimisme die het wederopbouwtijdperk van Roel de Wit kenmerkt, zal Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving Berno Strootman in deze eerste Roel de Witlezing laten zien dat datzelfde optimisme en verlangen ook nu een krachtige motor voor verandering kan zijn. Met Panorama Nederland: een gezamenlijke visie van het College van Rijksadviseurs, wordt een ruimtelijke verbeelding geschetst van de manier waarop Nederland de komende decennia kan veranderen, tegen de achtergrond van de klimaatadaptatie, de transitie van de landbouw, de grote woningbouwopgave en de energietransitie. Het Panorama stimuleert om die opgaven niet als een bedreiging te zien, maar ze juist vol energie en optimisme met beide handen aan te pakken. Het is tijd om daadkrachtig de handen uit de mouwen te steken!

De heer Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland zal de opening van de lezing verrichten en de ochtend wordt afgesloten door Adnan Tekin, gedeputeerde Mobiliteit, Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu, Luchtvaart/Schiphol.

Singer-songwriter Fons Stam zorgt voor de duurzame muzikale noot.

Programma

Locatie: Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum. Gasthuisstraat 32 Haarlem.
Aanvang: 10.30 uur (inloop 10.00 uur)

In verband met de catering graag vooraf aanmelden via: [email protected]
Degenen die zich al hebben aangemeld hoeven dat niet opnieuw te doen.

Uitgeverij Conserve is aanwezig met een boekenstand met onder andere het boek over Roel de Wit van Herman de Liagre Böhl en boeken van partijgenoten. André van der Louw, Ruud Vreeman en Klaas de Vries. Gaarne contant geld meenemen!