Fietsers trekken aan de bel

22 november 2017

Op woensdag 22 november wordt er in Aalsmeer een politiek café georganiseerd over Fietsen door de plaatselijke afdeling van de PvdA in samenwerking met de Fietsersbond in Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4. Aanvang 20 uur tot uiterlijk 22 uur.

Veel mensen herkennen de knelpunten zoals fietsen op een weg zonder fietspad, de drukte met bromscooters op het fietspad langs de Provinciale Weg, het steeds drukker worden van het verkeer met bijbehorende hoge snelheden etc. De opkomst van de e-fiets vraagt ook om extra maatregelen wellicht. Beleidsmakers op lokaal en regionaal niveau proberen oplossingen te vinden voor een aantal actuele vraagstukken op fietsgebied zoals: Hoe benutten we de nieuwe mogelijkheden en inzichten op fietsgebied? Hoe moeten we in de komende tijd omgaan met de toename en diversiteit van het fietsverkeer? Op welke manier maken we gebruik van de kansen die een fiets-inclusief beleid biedt voor het oplossen van onze mobiliteitsopgave? En laten we niet voorbijgaan aan de positieve gezondheidsaspecten.

Een aantal interessante inleiders zullen tijdens het debat van zich laten horen: Marieke van Duijn, PvdA-lid van de Provinciale Staten , is expert op fietsgebied. Zij vindt dat fietsers meer ruimte moeten krijgen en dat auto’ s vaker te gast moeten zijn in een gebied. Deskundigen van de Fietsersbond, de Vervoerregio Amsterdam en uit het gemeentelijke ambtelijk apparaat geven een voorzet voor de discussie. De door de PvdA en Fietsersbond geïnventariseerde knelpunten zullen aan wethouder Robert Jan van Duijn (CDA Aalsmeer) aangeboden worden. Zoals bekend zet hij zich in om het Aalsmeers gemeentelijk beleid op dit punt te verbeteren.

Omdat we met veel ervaringsdeskundigen zijn belooft het een vruchtbare en interessante avond worden.

Iedereen is welkom!

Waar ben je naar op zoek?