Door op 8 oktober 2013

Ga verloedering Haarlemmermeer Venneperhout tegen!

De Haarlemmermeer Venneperhout verloedert – borden worden beklad, overal ligt zwerfafval en hondenpoep wordt niet opgeruimd. Daar moet nodig iets aan gebeuren – dat vindt Statenlid Gohdar Massom, die deze week burgemeester Weterings en gedeputeerde Jaap Bond erop aansprak middels een brief.

De Haarlemmermeer Venneperhout is een jong natuur- en recreatiegebied ten zuiden van Nieuw-Vennep. Het natuurpark was oorspronkelijk bedoeld als aantrekkelijke ontmoetingsplek voor wandelaars. Maar de laatste tijd verloedert het gebied. Overal in het park ligt (plastic) zwerfafval. Borden worden beklad, en vrijwel niemand houdt zich aan de regels ‘geen toegang met honden’ of ‘honden aan de lijn’. Bazen laten honden vrij rondrennen, en hondenpoep wordt niet opgeruimd – tot grote ergernis van de bezoekers.

Massom vraagt de burgemeester en de gedeputeerde in zijn brief om actie te ondernemen: “Het lijkt alsof de overheid niets doet tegen de vandalen en het vandalisme. Na ruim een jaar zijn de borden bijvoorbeeld nog steeds niet hersteld, en er wordt nauwelijks gehandhaafd.” Massom wil dat de gemeente en provincie snel strenger gaan handhaven, zodat verdere verrommeling en vandalisme wordt voorkomen. Gedeputeerde Bond heeft toegezegd dat hij dit met de beheerder, Staatsbosbeheer, gaat bespreken.     

SONY DSC

Zie ook artikelen in de Hoofddorpse Courant, op dichtbij.nl en op Meerradio. Op woensdag 9 oktober om 17.15 uur licht Gohdar Massom zijn actie toe op Meerradio.