10 maart 2017

Herdenkingsboom Tjeerd Talsma in Callantsoog geplaatst

Op initiatief van PvdA raadslid Jan Schrijver van de gemeente Schagen is vanochtend een jonge boom geplant bij dorpshuis De Kolfweid in Callantsoog. De boom is vernoemd naar onze voormalig Gedeputeerde Tjeerd Talsma die tot zijn overlijden op 1 november jl. in Callantsoog woonde.

Bij de boom is een bord geplaatst ter herinnering aan Tjeerd die zich als gedeputeerde sterk inzette voor de verbetering van natuur en milieu. Tevens is dit een eerbetoon aan de politicus die zich gedurende ruim twintig jaar heeft ingezet voor de regio Noordkop kop en een betere bereikbaarheid ervan.

De eerste spade werd door initiatiefnemer en Raadslid Jan Schrijver in de grond gestoken. Dit deed hij samen met mevrouw Talsma-Hoejenbos, de twee dochters van het echtpaar en de zus van de Tjeerd. Ook was wethouder Sigge van der Veek aanwezig.

De tekst op het bord luidt:

Tjeerd Talsma

Statenlid 1999 en Gedeputeerde van Provinciale Staten Noord-Holland 2011 – 2016.

Als dank voor zijn inzet voor Natuur en Milieu.

De herdenkingsboom betreft een Tilia Cordata Winter Orange, oftewel de Winterlinde. Namens onze fractie was Nico Papineau Salm aanwezig. Tjeerd is jarenlang een belangrijk onderdeel van onze fractie geweest. We zijn dan ook erg dankbaar voor dit prachtige initiatief waarmee terecht zeer veel waardering wordt getoond voor het werk van onze bevlogen en markante collega.