Jeroen Olthof voorgedragen als nieuwe gedeputeerde PvdA Noord-Holland

10 februari 2020

De PvdA draagt Jeroen Olthof als de nieuwe gedeputeerde voor de PvdA in Noord-Holland. Hij wordt hiermee de opvolger van Adnan Tekin, die eind vorig jaar besloot zijn functie neer te leggen. Jeroen Olthof wordt binnen het provinciaal bestuur verantwoordelijk voor de portefeuille Bereikbaarheid, Luchtvaart, Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu.

Jeroen Olthof (51) is sinds twee jaar directeur bedrijfsvoering bij Youz, onderdeel van Parnassia Groep, daarvoor was hij wethouder in Zaanstad met de portefeuilles: jeugdzorg, WMO, minimabeleid, wonen en sport. Van 2010 tot 2014 was hij ook wethouder, met de portefeuilles financiën, verzekeringen, belastingen, sport, recreatie, wonen, monumenten.

PvdA fractievoorzitter Lars Voskuil: “Jeroen is een betrokken bestuurder met het Rode hartop de juiste plek. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en weet hoe je dingen voor elkaar krijgt. Hij is iemand die ook in lastige dossiers verbinding weet te brengen. Het belang van de inwoners staat daarbij altijd voorop. De komende jaren blijven wij als PvdA alles op alles zetten om de leefbaarheid van mensen in onze dorpen en steden verder te verbeteren. Wij zijn ervan overtuigd dat Jeroen als gedeputeerde hierbij de juiste persoon op de juiste plek is.”

Jeroen Olthof: “In 2018 heb ik bewust afscheid van de politiek genomen en heb ik gekozen voor een vervolg in de zorg. Anderhalf jaar heb ik me niet actief met de politiek bezig gehouden. Toen ik voor de opvolging van Adnan gepolst werd heb ik er niet lang over hoeven nadenken. Het politieke bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ik vind het een enorme eer om namens de PvdA gedeputeerde te mogen worden en het goede werk van Adnan Tekin voort te zetten. “

Jeroen Olthof zal in de Statenvergadering van 9 maart aanstaande geïnstalleerd worden.