Door op 28 augustus 2013

PvdA Noord-Holland maakt het strand schoon!

Aanstaande zondag 1 september gaan in heel Noord-Holland lokale PvdA-afdelingen en vrijwilligers het strand op om plastic afval op te ruimen.  Deze opruimactie, oorspronkelijk een initiatief van de PvdA Noord-Holland, is in de afgelopen maanden uitgegroeid tot een grootschalige landelijke en zelfs Europese actie. Initiatiefnemer en Statenlid Gohdar Massom: “We zijn ontzettend blij dat zich zoveel enthousiaste afdelingen en vrijwilligers hebben gemeld die samen met ons aandacht willen vragen voor het plastic afval probleem in de Noordzee.”

Negen Noord-Hollandse PvdA-afdelingen zullen zondag gewapend met vuilniszakken en plasticprikkers de stranden opgaan, vergezeld door ruim 500 vrijwilligers. Maar hoe meer enthousiaste opruimers hoe beter  – iedereen die wil meehelpen is van harte welkom! Een overzicht van de startlocaties en tijden:

Afdeling                           Startlocatie + tijd

Zandvoort                           Juttersmuseum, Strandweg 2 – 13.00 uur

Hollands Kroon                Dijkopgang Bierdijkerweg – 16.00 – 17.00 uur

Texel                                    Locatie volgt  –  13.00 – 15.00 uur

Schagen                              Petten, Strandtent Zee en Zo – 12.00 – 15.00 uur

Schagen                              Sint Maartenszee, Paviljoen Zuid – 12.00 – 15.00 uur

Schagen                              Callantsoog, de Strandtent – 12.00 – 15.00 uur

Den Helder                        Strandopgang Duinoord – 13.00 – 15.30 uur

Bloemendaal                     Beachclub Bloomingdale – 13.00 – 15.00 uur

Castricum                           Strandplateau, Zeeweg 47 – 12.00 uur

Velsen                                 Paviljoen Noordzee – 12.30 uur

Bergen                                 Paviljoen Zuid – 12.00 uur

Aanmelden kan door te mailen naar pvda@noord-holland.nl. Graag erbij vermelden bij welke afdeling je zou willen aansluiten.

De opruimactie wordt afgesloten in Zandvoort bij strandtent Paal 69, met een gevarieerd programma voor jong en oud. Tweede Kamerlid Manon Fokke en Europarlementariër Judith Merkies zullen vertellen wat er volgens hen in de toekomst nodig is om plasticvervuiling in zee tegen te gaan. Voor kinderen is er een speciaal programma: zij gaan op pad met Bram Piraat van Strand Actief. Verder laten kunstenaars zien wat je kan doen met plastic afval en is er live muziek. Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom! Vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur rijdt er een pendelbus tussen Zandvoort Station en Strandtent Paal 69.