PvdA Noord-Holland met de Roel de Witlezing

20 juli 2022

De PvdA Noord-Holland presenteert met gepaste trots de tweede Roel de Witlezing op 8 oktober in het Teylers Museum te haarlem. Deze editie zal verzorgd worden door hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU Delft. Hij zal ons meenemen in zijn specialisatie “Housing systems”.

De Nederlandse woningmarkt verkeert momenteel in verschrikkelijke staat. Men is niet meer in staat om een huis te kopen en er zijn ellenlange wachtrijen voor de sociale huurwoningen. Peter Boelhouwer heeft onderzoek gedaan naar factoren die effect hebben op deze markt, zoals de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, een hervorming van de woningmarkt en de relatie tussen de productie van woningen en de koopprijsontwikkeling. Daarnaast heeft hij op internationale schaal verschillende volkshuisvestingssystemen met elkaar vergeleken en geanalyseerd. Over deze zaken en meer, zullen we gedurende de lezing met Peter Boelhouwer in gesprek gaan.

De Roel de Witlezingen zijn bijeenkomsten waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling en behoud van de natuur en het landschap, op zowel sociaal, ecologisch als recreatief gebied. Dit is geheel in lijn met het gedachtegoed van Roel de Wit, die gedurende zijn loopbaan onder andere het ambt van commissaris der koningin in Noord-Holland en het burgemeesterschap in Alkmaar bekleed heeft.

We heten u van harte welkom en zien u graag op 8 oktober aanstaande. Begin september zullen we u de officiële uitnodiging toesturen met de exacte aanvangstijd en het e-mailadres om zich aan te melden.

Roel de Witlezing zaterdag 8 oktober 2022

Locatie: Teylers Museum (in de Gehoorzaal), Spaarne 17, 2011CH Haarlem.

Aanvang: wordt begin september bekendgemaakt.