Door Rina van Rooij op 29 november 2013

Regiodag: ‘Zijn gemeentes klaar voor de jeugdzorg?’

Het Gewestelijk Bestuur en de Statenfractie van de PvdA Noord-Holland organiseren op zaterdag 14 december de 17e  regiodag. Het ochtendgedeelte (tot 12.30 uur) zal geheel in het teken staan van de transitie van de jeugdzorg. Het is immers bijna zover: in 2015 komt de gehele jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Tijdens de regiodag maken we de tussenstand op.

Zo komen wethouders Liesbeth Tijhaar (Huizen) en Jan Steven van Dijk (Hollands Kroon) vertellen over hoe het staat met het voorbereiden van de transitie. Wat staat er al op de rails en waar maken zij zich zorgen om? Moet er op bepaalde punten bijgestuurd worden, of extra gas worden gegeven?  Waar bevinden zich de zwakke schakels in de keten?

Ook horen we van gemeenteraadslid Ton van Groeningen (PvdA Beverwijk) hoe de gemeenteraad omgaat met de transitie en over de obstakels waar hij tegenaan loopt. Hoe zorgen we dat gemeenteraden straks over voldoende kennis beschikken? Wat kan de provincie hieraan bijdragen?

Natuurlijk zullen wij vanuit de Statenfractie ook onze blik op de transitie werpen, en ook vanuit de Jeugdzorg zelf komt Els Rienstra (Raad van Bestuur Parlan) vertellen over haar ervaringen tot nu toe. Al met al een interessant programma en we hopen dan ook dat u er in grote getale bij zult zijn. Ook kandidaat-raadsleden zijn uiteraard van harte welkom!

Gewestelijke vergadering

Na de lunch vervolgen wij de dag met de gewestelijke vergadering waarin het gewestelijke bestuur onder andere de begroting en het jaarplan voor 2014 zal presenteren. Tevens zal Xander den Uyl de politieke realiteit met ons delen. De stukken voor de vergadering vindt u hier.

De dag wordt rond 15.00 uur afgesloten met een borrel!

Bereikbaarheid Hotel Jan Tabak:

Vanaf Schiphol: A4, A9, A1, afslag nummer 7: Bussum/Naarden/Naarden-Vesting | Vanaf Utrecht: A27, A1, afslag nummer 7: Bussum/Naarden/Naarden-Vesting | Trein: Station Naarden/Bussum, bus 134, bus halte Jan Tabak | Parkeren: Het hotel heeft eigen gratis parkeergelegenheid.

Rina van Rooij

Rina van Rooij

Al ruim 30 jaar woon ik in Purmerend. Geboren in Oisterwijk, daarna korte tijd in Leiden gewoond en wat langer in Haarlem , ben ik verknocht geraakt aan Noord-Holland. Ik ben alleenstaand en heb 4 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen. Ik kom uit een arbeidersgezin waar armoede dagelijks werd ervaren, maar waar hard werken met

Meer over Rina van Rooij