Rood aan de Zaan VI Manifestatie

7 februari 2023

In het kader van de verkiezingen op 15 maart voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer organiseren de PvdA Zaanstreek samen met het PvdA-gewest Noord-Holland de manifestatie Rood aan de Zaan VI op 11 februari vanaf 15.00 u in het congrescentrum De Stoomhal in
Wormer.

De organisatie van Rood aan de Zaan VI heeft een aantal prominente en bijzondere sprekers
weten te vinden:

  • Keynote spreker is Jeroen Olthof, lijsttrekker van de PvdA Noord-Holland en gedeputeerde
    van de provincie. Hij zal het vooral hebben over hoe hij er alles aan zal doen om in Noord-Holland een beter en socialer milieu kan realiseren. Hij wil daarbij nadrukkelijk optrekken met GroenLinks.
  • De vroegere partijvoorzitter Hans Spekman zal aantonen hoe het ontwrichtende beleid van het kabinet Rutte IV in de praktijk voor de mensen uitwerkt.
  • Vervolgens is Monika Sie Dhian Ho, de directeur van het Instituut Clingendael, gevraagd te spreken over Nederland en Europa tussen de drie wereldmachten Amerika, Rusland en China. Monika pleit voor een versterking van Europa op op het gebied van defensie.
  • Daarna zal het jonge Noord-Hollandse statenlid Tim Wagelaar hartstochtelijk pleiten voor meer geld voor culturele voorzieningen in de Noord-Hollandse dorpen Frank de Wolde, de jonge animator van de samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks reageert op Mark Rutte’s waarschuwing voor het gevaar van een sterke Rood-Groene fractie in de Eerste Kamer.
  • Ter afsluiting is er een interview met de voormalige leider van PROVO, Roel van Duijn, die net 80 is geworden. Roel kijkt terug naar alles wat hij teweeg heeft gebracht in de jaren 60 en wat daarvan geworden is. Ook zal hij het hebben over de oorlog in de Oekraïne, waar hij gezaghebbende artikelen over heeft geschreven met een vooruitziende blik.

De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk.