Door op 26 mei 2014

Statenfractie brengt werkbezoek aan Landschap Noord-Holland

Op vrijdag 23 mei bracht een delegatie van de Pvda Noord-Holland een geslaagd werkbezoek aan Landschap Noord Holland, de provinciale organisatie die natuurterreinen beheert en duizenden mensen, waaronder veel jongeren bij de natuur probeert te betrekken. Het is een ondernemende organisatie die actief bezig is om eigen inkomsten te verwerven.

Voor de Pvda Noord-Holland is het Landschap Noord-Holland een belangrijke organisatie op het terrein van natuur en landschap. Het werkbezoek was op uitnodiging van het landschap met het oog op de komende Provinciale Statenverkiezingen in maart 2015. Tijdens het bezoek is gesproken over de mogelijk aflopende subsidie voor natuurgerelateerde educatie, voorlichting en vrijwilligersactiviteiten vanaf 2016. Ook is de mogelijk teruglopende financiele bijdrage van de provincie voor de beheersactiviteiten vanaf 2017 aan de orde geweest.

Boeiend was de toelichting op het project ‘Omhoog met het veen’. Een onderzoeksproject samen met de universiteit om inklinking van het veen tegen te gaan en natte natuur te behouden. Hierbij wordt ook onderzocht of er bijvoorbeeld lisdoddeteelt kan plaatsvinden. De lisdodde kan dan weer gebruikt worden voor voor geluids- en warmteisolatie.

Het werkbezoek werd afgesloten met een vaartocht door het Ilperveld en een wandeling over het trilveen.

Foto: PvdA-gedeputeerde Tjeerd Talsma en Statenleden Xander den Uyl, Greet Blokker en Nico Papineau Salm op het trilveen in het Ilperveld