Sylvana Simons wint Ribbius Peletier-Penning 2021

Door Sandra Doevendans op 2 april 2021

Een paar weken terug, op 6 maart, werd alweer de derde versie van de Ribbius Peletier-Penning uitgereikt. Deze penning, ingesteld in 2019 op initiatief van ons oud fractiegenoot Rina van Rooij, tracht waardering uit te spreken voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De uitreiking van deze penning, dit jaar gewonnen door Sylvana Simons, heeft als doel meer vrouwen verkozen te laten worden in politieke functies.

De afgelopen verkiezingen stonden vrouwen meer in the picture dan ooit. Zo waren er meer vrouwelijke partijleiders, maar werd men ook steeds bewuster van de (online) haat richting vrouwen. Nu de Tweede Kamerverkiezingen zijn geweest is het belangrijk om de balans op te maken: hoeveel vrouwen zijn er deze keer gekozen? Deze verkiezingen hebben gelukkig geleid tot een diversere en representatievere Kamer. Zo treden er vijf zwarte Nederlanders toe en komt er daarnaast ook voor het eerst een transgender persoon in de Kamer. Bovendien stijgt het aandeel vrouwen in de Kamer naar 39 procent, met onder andere natuurlijk de eerste vrouwelijke partijleider en in ieder geval 1 vrouw met hoofddoek.

Het is en blijft belangrijk dat de politiek een goede afspiegeling is van de samenleving waarover zij beslist. Dit bevordert niet alleen de besluitvorming, maar zorgt ook voor rolmodellen: het betreden van de politiek is mogelijk voor iedereen!

https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2021/Maart_2021/Sylvana_Simons_krijgt_Ribbius_Peletier_penning_2021

 

 

Sandra Doevendans

Sandra Doevendans

Als een maand oude baby kwam ik uit Sri Lanka naar Nederland door adoptie. Ik ben opgegroeid in Amstelveen, maar uiteindelijk verhuisd naar Amsterdam. Ik sta voor een samenleving waar er voor iedereen een plek moet zijn ongeacht de hoeveelheid geld in je portemonnee, waar je vandaan komt, van wie je houdt, waar je in

Meer over Sandra Doevendans