Door op 3 februari 2014

Toch fietstunnel op kruising Oosterweg/N244

Er komt toch een fietstunnel op de kruising van de Oosterweg met de N244. Een amendement ingediend door PvdA, D66, CDA en GroenLinks werd maandag 3 februari unaniem aangenomen door Provinciale Staten. PvdA-Statenlid Mark Versteeg: “Een fietstunnel bij de kruising tussen de Oosterweg en de N244 biedt fietsers, waaronder schoolgaande kinderen, een veilige doorgaande route van het buitengebied van Purmerend naar Edam. We zijn daarom blij dat de tunnel er komt.”

De fietstunnel was ingetekend in het oorspronkelijke inpassingsplan voor de N244, maar werd er bij nader inzien toch weer uitgehaald omdat de provincie van mening was dat nut en noodzaak van de fietstunnel niet was aangetoond. Een telling wees uit dat ‘slechts 6 fietsers gebruik maakten van de oversteekmogelijkheid’. Deze telling vond echter in de winter plaats, een periode waarin er weinig fietsverkeer is.

D66-Statenlid Petra Hoogerwerf: “Bewoners zaten wel degelijk te wachten op een fietstunnel. De dichtstbijzijnde oversteekmogelijkheid is 1 kilometer verderop en de tunnel zorgt er voor dat kinderen, recreanten en forenzen geen risico’s lopen met betrekking tot de verkeersveiligheid”.