Door op 10 februari 2016

UITREIKING ROEL DE WITPRIJS 2016 OP 17 MAART 2016

In 2014 werd de allereerste Roel de Witprijs uitgereikt door de PvdA Noord-Holland. De prijs is vernoemd naar voormalig Commissaris van de Koningin en burgemeester van Alkmaar, Roel de Wit. Door middel van dit eerbewijs wil de PvdA de herinnering aan zijn verdiensten op het gebied van landschap, natuur en recreatie levend houden.

 

Op 1 februari jl. waren er 21 aanmeldingen binnengekomen. Dit zijn er ruim 10 meer dan in 2014 wat betekent dat de Roel de Wit prijs aanzienlijk meer bekendheid heeft gekregen.

Voordat de uitreiking van de 2e Roel de Witprijs op 17 maart a.s. plaatsvindt zal een onafhankelijke jury, bestaande uit Luc Kohsiek (Dijkgraaf HHNK) Frans Tielrooij (oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland) en Marijke van Schendelen (lid Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit provincie Noord-Holland) 3 tot 4 genomineerden selecteren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 17 maart 2016 zal de Roel de Witprijs aan de winnaar worden overhandigd door voormalig minister-president Wim Kok. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen beeldje van de Amsterdamse kunstenaar  Rob Schreefel.

De bijeenkomst vindt plaats vanaf 14.00 uur in het mooie bezoekerscentrum  De Kennemer Duinen in het Nationaal Park  in Overveen en wordt muzikaal opgeluisterd door het gezelschap ‘Zo kan ’t ook’ bestaande uit Tineke Brinkman en Jozeph Vlaar.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen. U kunt zich hiervoor per mail opgeven bij Sonja Kagie, secretaris werkgroep Roel de Witprijs, via: kagies@noord-holland.nl