Zet buurtbus in om Haarlem-Oost bereikbaar te houden voor busvervoer

25 juni 2018

De Statenfractie van de PvdA in Noord-Holland maakt zich zorgen nu een groot deel van Haarlem-Oost, door de omleiding van Buslijn 2, verstoken is van busvervoer. Dat twee buurten waar veel ouderen en minima wonen nu geen toegang hebben tot het Openbaar Vervoer vindt de partij niet de bedoeling. De partij maakt zich er hard voor dat de Amsterdamse Buurten en de Slachthuisbuurt zo snel mogelijk weer aangesloten worden o het OV.

 

De PvdA NH vindt het belangrijk dat alle bewoners in de provincie gebruik kunnen maken van goed OV. Zeker in dorpen, kernen of wijken waarin de laatste jaren veel voorzieningen zijn verdwenen, is het erg belangrijk dat mensen middels het Openbaar Vervoer wel toegang blijven houden tot deze voorzieningen op andere locaties. Dat ruim 13000 mensen uit beide buurten nu moeilijk met de bus hun buurt uit kunnen, moet snel anders.

Statenlid Marieke van Duijn: “De PvdA vindt dat OV toegankelijk en bereikbaar moet zijn voor iedereen. Zeker daar waar mensen er meer op aangewezen zijn. Bovendien is goed openbaar vervoer, als alternatief van de auto, belangrijk voor een gezonde leefomgeving en ook daar zet de PvdA zich voor in”. Vandaar dat de partij recent bij onderzoek naar een pilot met gecombineerd OV en Doelgroepen Vervoer heeft gehamerd op het uitsluiten van overlast voor de gebruikers.

Nico Papineau Salm van de PvdA NH snapt de zorgen en frustratie van de wijkraden in Haarlem-Oost goed: “Van ons Haarlemse raadslid Marceline Schopman begrepen we dat veel ouderen nu helemaal naar de Amsterdamse Poort moeten lopen en vervolgens de drukke Gedempte Herensingel moeten overstekken om bij de halte te komen. De Haarlemse PvdA zou, samen met andere partijen, graag een buurtbus zien rijden tot na de omleiding in april 2019. Wij roepen de Provincie en Connexxion op snel in actie te komen.”  ”

Waar ben je naar op zoek?