Statenlid

Annette de Vries

Ruimte, Wonen en Klimaat
Annette de Vries

Over Annette de Vries

[email protected]

Samenleven doe je niet alleen!

Na jarenlang politiek engagement vanuit de coulissen heb ik mij afgelopen jaar kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Ik leef en werk vanuit een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Een groot rood hart. Ik ben jurist geworden in de hoop kwetsbare mensen te helpen. Eerst als advocaat, later als rechter. Schrijnende situaties waarin ik soms iets kon doen. Maar dan sta je aan het einde van de lijn. Ik wil nu eens aan het begin van de lijn staan. Kijken of ik op een andere manier mee kan helpen de wereld iets beter te maken. Wat mij aanspreekt in de PvdA is dat het een verstandige actiepartij is. Samenleven doe je nu eenmaal niet alleen. We staan niet langs de kant te kijken hoe andere partijen de kastanjes uit het vuur proberen te halen. De PvdA benoemt de problemen en zoekt vervolgens naar oplossingen. Neemt verantwoordelijkheid. “In geouwehoer kun je niet wonen.”

Klimaat: Ik ben er trots op dat de PvdA een van de initiatiefnemers van de Klimaatwet was. Nu is het tijd om alle plannen om te zetten in daden. Dat laten we niet aan onze kinderen over!

Betaalbare woonruimte: We willen een aanjager zijn in het bouwen van betaalbare woningen. En zorgen voor doorstroming in de huizenmarkt.

Mobiliteit: Mobiliteit is essentieel in onze maatschappij. Om dit niet te laten botsen met het milieu zet ik mij in voor betaalbaar en bereikbaar OV en een goed provinciaal fietsnetwerk.

Werkgelegenheid: Tot slot wil ik voldoende werkgelegenheid in onze provincie combineren met een goede leefomgeving.

Over mijzelf: ik woon in het mooie Zuid-Kennemerland. Ik ben gek op honden. Op cultureel gebied ben ik een veelvraat: theater, concerten, film, exposities, lezen. Ik ben nieuwsgierig naar andere culturen. Verder houd ik ervan mijn huis met vrienden en familie te vullen.

Annette de Vries is contactpersoon voor de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal en Haarlemmermeer.