Plek 13

Cynthia Lionahr-Vernie

Cynthia Lionahr-Vernie

Over Cynthia Lionahr-Vernie

[email protected]

Wie is Cynthia?

Ik ben Cynthia Lionahr Vernie (49 jaar) en woon in Amsterdam stadsdeel Oost. Ik ben sinds 2003 lid van de Partij van de Arbeid.

Voor de PvdA heb ik verschillende rollen mogen vervullen van gemeenteraadslid in Amstelveen met de portefeuille Natuur en Educatie, Wonen, Infrastructuur, Jeugdbeleid en transitie Jeugdzorg en Begraafplaats Zorgvlied, tot PvdA-ombudsvrouw in Amstelveen. In Amsterdam was ik actief als stadsdeelcommissielid Watergraafsmeer, fractievoorzitter en namens de stadsdeelcommissie als voorzitter.

Vroeger maakte Dr. Lucy Kortram indruk op mij. Zij zat in de Tweede Kamer van 1998 -2002 (PvdA). Ze was authentiek. Ze deed in die tijd een voorspelling over de mogelijkheden voor de toekomst en voor de generatie Nederlanders in 2025. Dit heeft me altijd gefascineerd, omdat het hoop geeft aan een constante veranderende maatschappij.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn, met mijn handen in de grond wroeten tijdens het tuinieren en imkeren.

Waar gaat Cynthia voor strijden?

Mijn levens- en werkervaringen zijn mijn drijfveer geweest voor de stap om de politiek in te gaan. Ik wilde niet meer vanaf de zijlijn commentaar leveren, maar politiek actief zijn om de situatie voor groepen die nauwelijks gezien werden in de politieke besluitvorming te vertegenwoordigen. Door mijn stem, kennis en ervaring in te zetten voor mensen die minder actief zijn in de politiek en afstand tot overheid en politiek ervaren. Ook de groene beleidsterreinen wonen, groen en verduurzamen beschouw ik als een rode draad die door alle maatschappelijke problemen heen loopt. Hoe maak je de juiste afweging tussen water, wonen, voedsel, warmte schonenlucht, werk & onderwijs, economie en mobiliteit en de natuur? Hoe gaan we de huidige crisissen en uitdagingen sociaal en dragelijk verdelen? Dit zijn uitdagingen waar ik mij voor inzet.

Als ik gekozen word als volksvertegenwoordiger in de provincie wil ik toezien op het beleidsterrein: mobiliteits-armoede in de provincie, ruimtelijke ordering en wonen, vitale platteland & stad, natuur beheer en de ontwikkeling van natuurgebieden en daarin het versterken en verbinden van biodiversiteitsgebieden.