Plek 3

Fatima Oulad Hadj

Wie is Fatima?

Ik ben Fatima Oulad Hadj, al jaren happy alleenstaande mama van 2 tienermeiden. Manal (16 jaar) en Amaral (15 jaar). Zelf ben ik 44 jaar oud. Samen wonen we in het prachtige Amsterdam (tevens mijn geboortestad) in Nieuw-West Geuzeveld. Het mooiste plekje in Amsterdam vind ik het Amsterdamse Bos. Als ik daar wandel waan ik mij toch op een andere dimensie waar onze natuur helemaal tot leven komt. Waar mensen je nog gedag zeggen als ze je voorbij lopen, waar ik helemaal tot rust kom als ik een volle drukke dag achter de rug heb gehad.

In mijn vrije tijd hou ik ervan om te kickboksen. Vaak minimaal vijf keer in de week. Daar word ik helemaal energiek van.

Verder ben ik coördinator binnen de gemeente van 5 teams. Hiervoor was ik 12 jaar werkzaam binnen Vattenfall in verschillende rollen en functies. Daar heb ik mijn expertise opgedaan inzake energie en de windsector. 

Waar gaat Fatima voor strijden?

Nadat ik allerlei dingen op de school van mijn kinderen mis zag gaan, werd ik politiek geactiveerd. Daarbij voelde ik me gehoord bij de PvdA.’ Als betrokken bewoner van Nieuw-West staat ik ook midden in de maatschappij: Bij alles wat ik onderneem staat betrokkenheid bij mij op nr 1. Ik wil daarom de politiek dichtbij de mens brengen en de mens weer dichtbij de politiek. Wij zijn jaren bezig geweest op de inhoud en met beleid en zijn daardoor de MENS vergeten. Ik wil dus via Provinciale Staten het vertrouwen in politiek terugbrengen of krijgen.

Als ik gekozen wordt als Statenlid wil ik mij hard gaan maken voor het volgende: bestaanszekerheid, leefbaarheid, duurzaamheid en gelijke kansen. Wij weten allen dat het tegenwoordig erg moeilijk is om rond te komen, een passend huis te vinden, energie rekening te kunnen betalen omdat het gigantisch verhoogd is. Nu mensen letterlijk in de kou zitten, zijn de sociaaldemocratische idealen extra relevant. Ik wil die PvdA-waarden dus echt in de strijd gooien.

Ik kijk op tegen Jacinda Ardern. Ze is jong, een powervrouw, een MP en dat in een politiek gedomineerde mannenwereld. Ze weet zich heel goed staande te houden en maakt onderwerpen bespreekbaar waar een ander zich niet aan waagt.