Fractievoorzitter

Gert-Jan Leerink

Natuur, Landbouw en Gezondheid
Gert-Jan Leerink

Over Gert-Jan Leerink

0651106878[email protected]

‘Alles van waarde is weerloos’. Deze vijf woorden van Lucebert vatten perfect samen wat mij drijft in de politiek.

Ik ben al best lang politiek actief. Ik heb in Alkmaar in de raad gezeten en ik ben wethouder geweest. De reden dat ik voor Provinciale Staten gekozen heb, is dat door de jaren heen, vanuit de trein naar mijn werk, zag ik dat er stukken verdwenen uit het landschap, voor woningen en voor bedrijven. Dat landschap gaat me aan het hart en als er één plek is waar het over dat landschap, de ruimte en de natuur gaat, dan is dat de provincie. Dat was voor mij een belangrijke reden om te kiezen voor de provincie.

Het vorige coalitie programma heette ‘Ruimte voor groei’. Dat was vooral ‘meer, meer, meer’ en ‘groei, groei, groei’. Ik snap dat dat op sommige punten belangrijk is en zal dat ook zeker niet ontkennen. Maar ik zou het mooi vinden als er een omslagpunt komt in ons denken. Ik bedoel daarmee dat we bij alles wat we doen ook denken aan wat het betekent voor de leefbaarheid van mensen in onze dorpen en steden, want dáár gaat het volgens mij om. Ik heb weleens het idee dat we die kernvraag te veel uit het oog verliezen. Wat mij betreft zouden deze vier jaar geslaagd zijn als de leefbaarheid weer het oogpunt is van waaruit we praten. Of we het nou hebben over openbaar vervoer, over natuur, wonen, de energieagenda, ga zo maar door. Als we díe omslag maken, dan ben ik heel erg tevreden.

Gert-Jan Leerink is contactpersoon voor de gemeenten Hoorn, Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, alsmede Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.