Plek 16

Hudson Louis

Hudson Louis

Over Hudson Louis

06-54254141

Wie is Hudson?

Ik ben Ilankarajah Hudson Louis, geboren in Jaffna (Sri Lanka) en woon sinds 1990 in de gemeente Dijk en Waard. Gelukkig getrouwd en een druk bestaan met vier prachtige kinderen, waarvan drie nog naar de basisschool gaan.

Na jarenlange ervaring in de financiële wereld als financieel directeur en als adviseur, een top carrière bereikt te hebben, heb ik veel stappen teruggedaan om meer tijd met mijn gezin te kunnen doorbrengen en mijn passie te kunnen uitoefenen. Momenteel werk ik als Finance manager bij een mode bedrijf.

Naast mijn politieke drive heb ik een voorliefde voor kunst en cultuur. De mooiste plekken in Noord Holland, waar ik blij van word, zijn toch de tulpenvelden en de oude gebouwen. Denk aan het kasteel Muiderslot, de grote kerkgebouwen bijvoorbeeld in Alkmaar, Schagen en Edem, kasteel Radboud in Medemblik, Fort kijkduin in Den Helder. Het landschap van Noord-Holland is prachtig en kalmerend. Als ik er ben, vergeet ik mijn drukke leven. Je raakt in gesprek met anderen en mensen zeggen nog gedag tegen elkaar. Ik ben trots hoe mooi dit stukje van Nederland is, rustig landschap geeft je een extra boost!

In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger/coördinator van een voetbalvereniging en daar kom je veel verschillende mensen tegen. Door naar elkaar te luisteren moeten we opzoek gaan naar wat ons verbindt, niet wat ons doet verschillen! Hiernaast geef ik samen met mijn vrouw danslessen en jureer ik stijldanswedstrijden.

 

Waar gaat Hudson voor strijden?

De zorgen van de inwoners moeten ook de zorgen van de politieke vertegenwoordigers zijn. De PvdA staat dichter bij de inwoners dan welke partij ook. Ik wil de stem zijn van onze inwoners. Politiek staat ver van onze inwoners, daarom moet het vertrouwen worden terugverdiend. In een rijk land als Nederland probeert men te leven en te overleven. Iedereen in Nederland verdient een goed bestaan. Solidariteit is ook investeren in mensen. Tussen al het beleid en wetgeving moeten we de inwoners niet vergeten.

In de Staten wil ik me inzetten voor een actieve en sociale provincie. Ik geloof dat iedereen een goede toekomst verdient, ongeacht wie je bent of waar je woont. De Dorpen en Steden moeten goed bereikbaar zijn. Goedkoop openbaar vervoer moet vanzelfsprekend zijn. Iedereen moet zeker zijn van een goed en betaalbaar huis. Door toenemende ongelijkheid en te rechtse politiek staat dit echter enorm onder druk. Hierdoor gaat onze generatie een onzekere toekomst tegenmoet. Wij weten allen dat het tegenwoordig erg moeilijk is om rond te komen en de energierekening te betalen. Daarom wil ik in de Provinciale Staten knokken voor een goede toekomst voor iedereen. Als ik word gekozen in de Staten ga ik mij hardmaken voor de zorg, veiligheid en onderwijs. Daarnaast wil ik me ook inzetten voor veilig verkeer, vrijwilligers, sport en cultuur.

Veel mensen hebben het zwaar op dit moment. Niet alleen de lagere inkomens, maar nu ook steeds vaker de middeninkomens. Dit moeten we niet te accepteren. Veel is de oorzaak van politiek beleid. Dat kunnen we samen veranderen. Zoals Obama ooit zei “Change will not come, if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for”.