Statenlid

Jorrit Carton

Economie, Financiën en Bestuur
Jorrit Carton

Over Jorrit Carton

0641625104[email protected]

Als kind droeg ik met trots een t-shirt met de tekst: “Why should i tidy my room when the whole world is a mess”. Mijn strijd voor een rechtvaardige wereld was begonnen. Deze strijd bestaat uit de ervaringen en verhalen van mensen, ook die van jou. Kan ik wel zeker zijn van een schone en gezonde lucht? Heb ik wel een eerlijke kans op goed onderwijs? Waarom is er voor mij geen betaalbare woning te vinden? Ik vroeg mij af: wat kan ik doen om het verschil te maken? Juist om dit verschil te maken sloot ik mij aan bij de PvdA.

Inmiddels ben ik meer dan vijf jaar op verschillende manieren betrokken. Ik werkte als stagiair voor de Tweede Kamerfractie, ging de straat op om met mensen in gesprek te gaan en liet van mij horen als commissielid in de Heemskerkse gemeenteraad. Ik vind namelijk dat jongeren meer van zich moeten laten horen. Het is tijd dat wij, jongeren, het vertrouwen krijgen om een duurzame en eerlijke toekomst te bouwen. Een toekomst met betaalbare woningen, een schoon milieu en zekerheid van werk. De nieuwe generatie is er klaar voor, ik ben er klaar voor. Ga met mij mee in deze strijd. Mail mij jouw verhaal of laat weten hoe jij erover denkt.

Jorrit Carton is contactpersoon voor de gemeenten Castricum, Uitgeest, Heiloo, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Zaanstad, Wormerland en Oostzaan.