Lars Voskuil

Ruimte, Wonen en Klimaat

Sinds 2005 woon ik met mijn vrouw en twee kinderen weer in Naarden, waar ik ook opgroeide. Samen in één huis met mijn 89-jarige vader. Wel zo gezellig, voor hem én voor ons.

‘Samen staan we sterk’ is voor mij geen holle kreet. Het is waar onze samenleving om draait. Om solidariteit, eerlijk delen en opkomen voor kwetsbare mensen. Politiek betekent voor mij actieve samenwerking met inwoners, voor inwoners. Problemen oplossen. Kansen creëren. En zorgen voor behoud van al het goede dat er al is. Want alleen samen zijn we succesvol en scheppen we zekerheid.

Ik wil niet langer oeverloos vergaderen over de woningmarkt. Ik wil er voor zorgen dat er eindelijk weer eens betaalbaar gebouwd wordt. Volkshuisvesting, voor jong én oud maar niet in onze groene ruimte.
Ik wil dat het openbaar vervoer gaat over de vraag wat de mensen nodig hebben om er echt gebruik van te kunnen maken. Niet over hoeveel lege bussen we krijgen voor te weinig geld.
De aanpak van klimaatverandering en de energietransitie mag geen te zware last worden voor mensen die weinig te besteden hebben. Laat de vervuilers betalen; wel zo eerlijk.
Ik geloof in goede zorg dichtbij en een onbezorgde oude dag. In zekerheid voor iedereen.

Laten we de krachten bundelen om dat te bereiken.

Lars Voskuil is contactpersoon voor de gemeenten Gooise Meren, Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren