Statenlid / Secretaris

Marieke van Duijn

Lid Commissie Mobiliteit en Financien , Portefeuillehouder Mobiliteit en Europa

Ik ben Marieke, een sportieve vrouw en woonachtig in Kudelstaart (Aalsmeer). In mijn werk als lobbyist voor Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen zet ik me vooral op landelijk, maar ook op provinciaal niveau in voor een gezonde en groene leefomgeving waar zowel mens als dier van kan profiteren. Verder fiets, loop of skeeler ik graag door het landschap. Ook leid ik zo nu en dan toeristen rond in Noord-Holland als vrijwilliger-gids; leuk en bijzonder om te doen!

Met een vader als onderwijzer en een moeder in de zorg, heb ik meegekregen om altijd naar de verschillende kanten en belangen te kijken. En ook: “Niet teveel zeuren, maar vooral zelf iets doen!“ Daarom zet ik me met hart en ziel in voor mijn idealen: Een duurzame en groene provincie, betaalbaar en goed openbaar vervoer, goed fietspadennetwerk, betere verbinding stad en platteland, sport-, sociale- en gezondheidscombinaties in het groen, een Schiphol dat haar grenzen respecteert, behoud van cultuurhistorie en een lange termijn visie op wonen en werken.

Lef en daadkracht tonen. Samenwerken en over grenzen heen kijken. Zowel binnen als buiten de PvdA. En ‘zuinig zijn op wat je hebt’, dus goed omgaan met alle groene vrijwilligers, alle waardevolle betrokkenen, onze fijne recreatieplekken en unieke natuur. Zo’n mooie provincie met zoveel mooie mensen, daar ben ik trots op en daar zet ik me met veel (duurzame) energie voor in!