Statenlid / Vice Fractievoorzitter

Rina van Rooij

Lid Commissie Economie, Energie en bestuur , Portefeuillehouder Economie en Wind op Land

Al ruim 30 jaar woon ik in Purmerend. Geboren in Oisterwijk, daarna korte tijd in Leiden gewoond en wat langer in Haarlem , ben ik verknocht geraakt aan Noord-Holland. Ik ben alleenstaand en heb 4 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen. Ik kom uit een arbeidersgezin waar armoede dagelijks werd ervaren, maar waar hard werken met de paplepel werd ingegoten.

Na te hebben gewerkt in de muziekbranche heb ik mijn studie maatschappelijk werk afgerond en daarna mijn HBO bedrijfskunde. Mijn carrière ligt in de sociale volkshuisvesting. Als vestigingsmanager bij een woningcorporatie werk ik voor mensen met een krappe portemonnee en kwetsbare mensen. Dat geeft veel voldoening.

Toen ik in 1998 in de gemeenteraad van Purmerend kwam raakte ik in de ban van de politiek. Sinds 2011 zit ik voor de partij in Provinciale Staten van Noord-Holland. Het is mijn missie om de Provinciale taken uit te voeren onder invloed van het gedachtegoed van de PvdA om daarmee een toegevoegde waarde te leveren aan het gezicht van de Provincie. De maatschappij verandert en de Provincie verandert mee, maar het gaat het over meer dan wegen en geld. Het gaat namelijk ook over mensen.