Statenlid

Sandra Doevendans

Mobiliteit en Bereikbaarheid

Als een maand oude baby kwam ik uit Sri Lanka naar Nederland door adoptie. Ik ben opgegroeid in Amstelveen, maar uiteindelijk verhuisd naar Amsterdam. Ik sta voor een samenleving waarin iedereen zijn kansen kan krijgen ongeacht leeftijd, afkomst, leeftijd, geaardheid of religie. Als alleenstaande moeder weet ik dat het socialer en eerlijk moet én kan!

Zelf heb ik mijn middelbare schooldiploma niet behaald, maar ik heb uiteindelijk jaren later toen mijn zoontje 2 jaar oud was de keuze gemaakt om toch te gaan studeren met een focus op identiteit, islam en sociale cohesie. In 2012 heb ik na vallen en opstaan ook mijn culturele en sociale antropologie en ontwikkelingssociologie behaald en ben nu bezig met een master islamitische theologie.

Daarnaast werk ik bij Blik op Talent in Amsterdam West. Daar zetten we ons in op allerlei vlakken om mensen te laten participeren in de samenleving. Het is heel belangrijk dat mensen zich thuis voelen in onze samenleving. Als dat namelijk zo is dan is het makkelijker voor mensen om deel uit te maken van onze samenleving. Ik zie in mijn werk veel mensen die ik train en coach met uiteenlopende verhalen. Ook werk ik als ZZP’er om vooral kwetsbare groepen te trainen en coachen. Het allerbelangrijkste wat ik ze mee geef is dat ze moeten geloven in zichzelf! Ik ben zelf ook van ver gekomen en ben er nog lang niet, maar opgeven is geen optie!

Op latere leeftijd heb ik mij bekeerd tot de islam. In mijn bestuurswerk voor stichting Al Nisa en stichting Zami zet ik mij in voor de empowerment van (moslim)vrouwen. Er zit zoveel kracht in vrouwen die we veel meer moeten inzetten. Daarnaast coach ik VMBO leerlingen, want de jeugd is onze toekomst. Samen maken wij de samenleving en die maken we voor de volgende generaties. Zodat zij straks nog gezonde lucht, werk en een eigen toekomst kunnen opbouwen. Mijn motto is geloof in jezelf en geef nooit op!

 

Sandra Doevendans is contactpersoon voor de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen.