Statenlid

Sandra Doevendans

Mobiliteit en Bereikbaarheid

Als een maand oude baby kwam ik uit Sri Lanka naar Nederland door adoptie. Ik ben opgegroeid in Amstelveen, maar uiteindelijk verhuisd naar Amsterdam. Ik sta voor een samenleving waar er voor iedereen een plek moet zijn ongeacht de hoeveelheid geld in je portemonnee, waar je vandaan komt, van wie je houdt, waar je in gelooft of welk gender je hebt. Als alleenstaande moeder weet ik dat het socialer en eerlijk moet én kan!

Zelf ben ik op latere leeftijd gaan studeren nadat ik mijn zaak met grote verliezen had verkocht. 12 jaren schulden afbetalen waren pittig, maar in die jaren heb ik mijn opleiding culturele antropologie en ontwikkelingssociologie afgerond met een focus op identiteit, inclusie en islam in Nederland.

Ik werk als freelance strategisch adviseur met een focus op het sociaal domein. Daarnaast heb ik het boek Schone Lei geschreven met krachtige verhalen over schulden en geldzorgen (www.boekschonelei.nl).
Ook ben ik om de week te beluisteren bij radio Mart, met Doevendans op Zaterdag. Met verhalen die inspireren, motiveren en enthousiasmeren.

In alles wat ik doe van trainer, coach tot adviseur kijk ik naar talenten en mogelijkheden. Het allerbelangrijkste vind ik dat mensen moeten kunnen geloven in zichzelf! Zelf ben ik ook van ver gekomen en ben er nog lang niet, maar opgeven is geen optie!

Binnen de Staten hou ik mij bezig met mobiliteit en bereikbaarheid, maar ben ik ook voorzitter van de commissie Economie, Bestuur en Financiën, voorzitter Jeugdwerkgroep en voorzitter van de Werkgeverscommissie. Ik zet mij in voor meer inclusie binnen en buiten de Staten.

Sandra Doevendans is contactpersoon voor de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen.