Plek 9

Tino Wallaart

Tino Wallaart

Over Tino Wallaart

+31653367779[email protected]

Wie is Tino?

Ik ben Tino Wallaart, 50 jaar en woonachtig op IJburg, de nieuwste wijk van Amsterdam. Mijn samengestelde gezin deel ik met mijn vriendin Carolien, mijn drie (bijna) volwassen kinderen uit een eerder huwelijk en onze vijfjarige dochter Sam die we opvoeden met een homostel. Het mooiste plekje in Noord-Holland vind ik de Hoge Berg op Texel. Mijn allerbeste en te vroeg overleden vriend Erik ligt er begraven. 

Ik ben een rode ondernemer met een groen hart. Ons public affairs bureau Wallaart & Kusse telt zes werknemers. We geloven in een betere wereld door eerlijke lobby. We hebben het genoegen onder andere diverse milieuorganisaties en onderwijsinstellingen te mogen adviseren. In het verleden werkte ik als journalist voor Vrij Nederland en de NOS. Ook zat ik in de staf van twee ministers, Plasterk en Cramer. Als hoofdlobbyist van Natuurmonumenten was ik jaren actief als natuurbeschermer. 

Op zaterdag sta ik als voetbalscheidsrechter vaak ergens in de provincie op het veld. De ene week bij een dorpsvereniging, dan weer middenin de Bijlmer. Dan weer een nieuwe fusieclub, dan weer een ’Traditionsverein’ die al minstens 100 jaar bestaat. Kakkers uit het Gooi versus Marokkanen uit Amsterdam-West. Het voetbal is als de samenleving zelf: we moeten er samen wat van proberen te maken. Het is een stil geluk dat dit week in week uit lukt, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Een high five met ‘goed gefloten, scheids’ en mijn weekend is geslaagd. 

Waar gaat Tino voor strijden?

Al jarenlang heb ik vanaf de zijlijn de mond vol over hoe het anders en beter kan in de politiek. Nu leek mij een mooi moment om daad bij woord te voegen. De komende jaren zullen we de samenleving echt op een aantal punten grondig moeten verbouwen. De energietransitie, de natuur en de groeiende ongelijkheid vergen nieuwe vormen en gedachten. Juist de provincie heeft een sleutelrol. Daaraan wil ik me graag wijden.