We zorgen voor betere aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

'Werk, werk, werk' betekent in Noord-Holland niet alleen maar 'meer banen', maar ook betere aansluiting van opleiding en ervaring op het arbeidsaanbod, hogere startkwalificaties, meer mogelijkheden tot omscholing, het bestrijden van schooluitval en meer stage- en leerwerkplekken. De PvdA Noord-Holland vindt dat de provincie zich actief moet inzetten om de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.

Nieuwsberichten over We zorgen voor betere aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

Jet Bussemaker neemt werkagenda in ontvangst

door Adnan Tekin op 20 februari 2015

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Jet Bussemaker kreeg gisteren uit handen van lijsttrekker Tjeerd Talsma de agenda ‘De provincie als aanjager van de regionale economie’ aangeboden. In deze agenda¬†presenteert de PvdA Noord-Holland haar plannen voor meer¬†stageplaatsen en leerwerkplekken, een betere aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt en meer omscholingskansen voor werknemers in onze provincie.

lees verder »

Jet Bussemaker bezoekt beroepsopleidingen IJmond en Zaanstreek

door Adnan Tekin op 13 februari 2015

Op donderdag 19 februari brengt minister Jet Bussemaker een bezoek aan twee scholen voor beroepsonderwijs in de regio IJmond en in de Zaanstreek. In de IJmond bezoekt de minister het Technisch College Velsen en in de Zaanstreek het Regio College Zaanstreek-Waterland. Tijdens het bezoek laten beide scholen zien hoe zij intensief samenwerken met het regionale

lees verder »