Weesp

Vrijdag 4 februari hebben wij de Tour de Provence afgetrapt met een bezoek aan Weesp, het (bijna) gloednieuwe stadsdeel van Amsterdam!
Na het hartelijke ontvangst op het stadhuis spraken wij met Pvda Weesp over het gebruik van de ruimte in de gemeente. Het is belangrijk dat deze ruimte optimaal benut wordt. Zodat er zowel sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden, maar ook de energietransitie op een omgevingsvriendelijke manier kan worden uitgevoerd. In de loop van de ochtend spraken we met energie opbouwwerker Jerrel Oron, die vol passie bezig is met het verbeteren van de woonkwaliteit van veel mensen, onder andere door hun energierekening betaalbaar te houden.
Aangezien de woningnood hoog is, spraken we ook met woningcorporatie Ymere. Zij vertelden ons over hun lopende projecten in Weesp en welke rol wij hier als provincie in kunnen vervullen.
De ochtend werd afgesloten met een bezoek aan de prachtige Volkstuinvereniging in Driemond. Dit gebied is een zoekgebied voor de plaatsing van windmolens. Wij hebben hierover gesproken met het bestuur van de tuinen, die zich hiertegen verzetten. Hun zorgen nemen wij serieus. De energietransitie is belangrijk, maar energiebronnen mogen geen ernstige gezondheidsschade veroorzaken.
Wij willen iedereen bedanken die ons door het mooie Weesp heeft rondgeleid.
Tot snel!