Oostzaan

De zesde gemeente die we bezochten in onze ‘Tour de Provence’ was het mooie Oostzaan!
Aan het begin van de middag werden we door de PvdA-fractie ontvangen in het gemeentehuis van Oostzaan. Hier hebben wij gesproken met de nieuwe fractieleden van de PvdA, die na de recente verkiezingsoverwinning plaats hebben genomen in de Raad. Het gemeentehuis in Oostzaan is een bijzondere plek. Zo is het, naast het politieke hart van de gemeente, ook een cultureel centrum met een bibliotheek en een theater.
Tijdens onze tour door het gemeentehuis stopten we bij een luchtfoto van de gemeente. De fractie liet ons op de foto zien met welke problemen de gemeente te maken heeft. Vooral op het gebied van wonen zijn er problemen. Door het beperkte woningaanbod, en het feit dat veel Amsterdammers naar Oostzaan trekken, zijn er weinig woningen beschikbaar.
Daarnaast is er ook nog een ander probleem. Doordat Oostzaan in een natuurgebied ligt, wordt er gevreesd voor de gevolgen van klimaatverandering. Een te laag of te hoog waterpeil kan grote consequenties hebben, zoals het onder water lopen van tientallen huizen. Om het natuurgebied te beschermen en de gemeente leefbaar te houden, zullen er oplossingen moeten worden gezocht. Wij helpen hier in de toekomst uiteraard graag aan mee.
Wij willen de fractie bedanken voor deze geweldige middag! Tot snel.