Door op 18 november 2014

Kandidaten Provinciale Statenverkiezingen 2015 bekend

Tjeerd Talsma, huidig gedeputeerde Milieu en geboren en getogen Noord-Hollander, zal in 2015 voor de tweede keer de Provinciale Statenverkiezingen in gaan als lijsttrekker van de PvdA Noord-Holland. Dat maakt het gewestelijk bestuur vandaag bekend na vaststelling van de lijst die door de kandidaatstellingscommissie is voorgedragen.

Het bestuur is trots op de lijst en de kandidaten, die uit alle hoeken van de provincie komen, midden in de samenleving staan en zich allemaal de komende vier jaar in willen inzetten voor een sociaal en duurzaam Noord-Holland.

Talsma (64 jaar, Callantsoog) was bij de vorige verkiezingen in 2011 ook al lijsttrekker; onder zijn leiding werd de PvdA toen de tweede partij van onze provincie. Deze keer wil hij de PvdA weer zo groot mogelijk maken, zodat er in de komende periode vol kan worden ingezet op meer werkgelegenheid en een sterkere regionale economie, een goede ruimtelijke ordening en een beter milieu.

Op 2 staat Marieke van Duijn (34 jaar, Kudelstaart) die momenteel werkzaam is als lobbyist voor Landschapsbeheer NH en de 12 Landschappen. Marieke wil zich de komende periode vol gaan inzetten voor duurzaamheid, natuurbehoud en de kansen voor werkgelegenheid en groei die daarmee samenhangen.

Adnan Tekin (42 jaar, Amsterdam), geboren en getogen Osdorper, staat op plek 3. Het wordt zijn tweede periode in de Staten. De afgelopen vier jaar heeft hij zich met succes ingezet om werk op de provinciale agenda te krijgen. Ook de komende jaren wil hij vanuit de provincie aan de slag met sociaal-economische onderwerpen, zoals de aanpak van jeugdwerkloosheid en zorgen voor een betere aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.

Plek 4 wordt ingenomen door Aukelien Jellema (54 jaar, Den Helder), tot 2014 fractievoorzitter van de PvdA Den Helder en werkzaam in de zorg. Met haar ervaring wil zij de komende tijd gaan zorgen voor een goede landing van de provinciale zorgtaken bij gemeenten.

Xander den Uyl (61 jaar, Haarlem), huidig fractievoorzitter van de Statenfractie, staat op plek 5. Hij kreeg de sociaal-democratie met de paplepel ingegoten, en wil zich ook de komende vier jaar weer inzetten voor een provincie met een sociaal gezicht.

Op zaterdag 13 december wordt de lijst definitief vastgesteld tijdens de Gewestelijke Vergadering. De volledige lijst met kandidaten vindt u hieronder:

Kandidaten PS 2015

Tjeerd Talsma

1. Tjeerd Talsma (lijsttrekker)

64 jaar, Callantsoog

Marieke van Duijn

2. Marieke van Duijn

34 jaar, Kudelstaart

Adnan Tekin

3. Adnan Tekin

42 jaar, Amsterdam

Aukelien Jellema

4. Aukelien Jellema

54 jaar, Den Helder

Xander

5. Xander den Uyl

61 jaar, Haarlem

Rina van Rooij

6. Rina van Rooij

63 jaar, Purmerend

Jan Nieuwenburg

7. Jan Nieuwenburg

47 jaar, Haarlem

Sandra Doevendans

8. Sandra Doevendans

30 jaar, Amsterdam

Nico Papineau Salm

9. Nico Papineau Salm

65 jaar, Amsterdam

Lars Voskuil

10. Lars Voskuil

46 jaar, Naarden

Huseyin

11. Huseyin Erarslan

40 jaar, Amsterdam

Mala - Copy

12. Mala Eckhardt

51 jaar, Amsterdam

Paul - Copy

13. Paul Medema

22 jaar, Anna Paulowna

Mirjam - Copy

14. Mirjam van Musscher

51 jaar, Dirkshorn

Jan - Copy

15. Jan Boeijink

56 jaar, Winkel

16. Emil Falan – 37 jaar, Hilversum

17. Marianne Troostwijk – 44 jaar, Heerhugowaard

18. Richard de Graaf – 37 jaar, Julianadorp

19. Eric Bloembergen – 59 jaar, Vogelenzang

20. Marianne Ringma – 57 jaar, Amsterdam

21. Els Veenhoven – 59 jaar, Haarlem

22. Hans Meijer – 54 jaar, Alkmaar

23. Cynthia Lionahr – 41 jaar, Amstelveen

24. Jaime Donata – 37 jaar, Amsterdam

25. Fatima Oulad Hadj – 36 jaar, Amsterdam

26. Ed Wagemaker – 67 jaar, Hoorn