Statenlid

Amar Karar

Commissie Leefomgeving

Wie is Amar?

Mijn naam is Amar Karar, ik ben 23 jaar oud en heb de afgelopen zes jaar met veel plezier in Diemen en Amsterdam gewoond. De afgelopen twee jaar ben ik onderdeel geweest van de PvdA Noord-Holland fractie als inhoudelijk medewerker. Dit jaar rond ik mijn master politicologie aan de UvA af. Naast mijn politieke drive heb ik een voorliefde voor cultuur, die tot uiting is gekomen in mijn activiteiten als acteur, interviewer en moderator. Met mijn Egyptische/Nederlandse achtergrond vind ik het daarnaast leuk om de verbinding tussen verschillende culturele groepen op te zoeken. 

Ik ben erg gelukkig in Amsterdam. Ik hou écht van de stad. Tot op de dag van vandaag, wanneer ik over de grachten fiets, krijg ik kippenvel op mijn armen. In mijn vrije tijd basketbal ik op de vele basketbalveldjes die Amsterdam en Diemen te bieden hebben.

Naast het drukke stadsleven geniet ik ook van de rust en natuur in bijvoorbeeld Hoorn, waar je op een openbaar strand heerlijk kunt zwemmen in het Markermeer. Daarnaast vind ik het landschap van de kop van Noord-Holland prachtig en kalmerend. Altijd wanneer ik daar op bezoek ga of er doorheen trek, ben ik me bewust hoe bijzonder en mooi dit stukje van Nederland is. Dat moeten we koesteren.

Waar gaat Amar voor strijden? 

Er zijn twee grote thema’s waardoor ik politiek actief ben geworden. Economische- en kansenongelijkheid. Vanuit mijn jeugd weet ik welke stress en onzekerheid armoede met zich mee kan brengen. Ik ben ervan overtuigd dat een welvarend land als Nederland überhaupt geen armoede zou moeten kennen. Iedereen heeft het recht op een zeker bestaan. Het is belangrijk om solidair met elkaar te zijn.

Ook hecht ik een groot belang aan een samenleving die gelijke kansen en rechten biedt aan al zijn inwoners. Ongeacht etniciteit, politieke voorkeur, geaardheid, gender, geloof of andere onderscheidende eigenschappen. Ik vind dat we naar elkaar moeten luisteren en opzoek moeten gaan naar wat ons verbindt, niet wat ons doet verschillen.

Het onderwerp dat mij het meest aan het hart gaat binnen Noord-Holland is de toenemende energiearmoede. Dit onderwerp staat voor ons PvdA’ers hoog op de agenda. We moeten verduurzamen. Maar: we moeten zorgen dat daardoor rijken niet rijker worden, en armen armer. 

Veel mensen hebben het zwaar. Niet alleen de lagere inkomens, maar nu ook steeds vaker de middeninkomens. Dit moeten we niet te accepteren. Veel is de oorzaak van politiek beleid. Dat kunnen we veranderen. Stem PvdA op 15 maart.

Amar is ‘Lokaal-Statenlid’ voor de gemeenten: Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren.

Waar ben je naar op zoek?