Een Kijkje Achter de Schermen bij Tata Steel: Indrukken en Inzichten

Door Tim Wagelaar op 1 november 2023

Afgelopen maandag vond een werkbezoek over Tata Steel plaats. Tijdens het bezoek spraken we allereerst met de directeuren van de bij Tata betrokken omgevingsdiensten (omgevingsdiensten houden namens de provincie toezicht op industrie). Hierna hebben we een rondleiding gekregen over het terrein van Tata Steel, waarbij medewerkers van zowel Tata Steel als de omgevingsdiensten toelichting gaven op de verschillende fabrieksonderdelen.

 

Het gevoel dat ik aan het bezoek overhield was tweeledig: ten eerste was ik onder de indruk van de kennis en kunde van de medewerkers van de omgevingsdienst. Het was mooi om te zien met hoeveel overtuiging ze bezig zijn om de IJmond schoner, veiliger en duurzamer te krijgen. Tegelijkertijd zinkt de moed je ook wel een beetje in de schoenen als je over dat gigantische Tata-terrein heen rijdt; het is zo ontzettend groot en complex. Wat een klus om daar als overheid grip op te krijgen.

 

Kortom, deze middag werd weer duidelijk dat alle extra investeringen van de provincie in de omgevingsdiensten allesbehalve weggegooid geld zijn.

Tim Wagelaar

Tim Wagelaar

Wie is Tim? Mijn naam is Tim Wagelaar. Ik ben 22 jaar oud en woon in Amstelveen op de fantastische studentencampus Uilenstede. Op het moment ben ik bezig met een masteropleiding Bestuur en Beleid. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig als duo-commissielid voor de PvdA in de Provinciale Staten.  Ik vind de studentencampus op

Meer over Tim Wagelaar

Waar ben je naar op zoek?