Statenlid

Tim Wagelaar

Commissie Leefomgeving

Wie is Tim?

Mijn naam is Tim Wagelaar. Ik ben 22 jaar oud en woon in Amstelveen op de fantastische studentencampus Uilenstede. Op het moment ben ik bezig met een masteropleiding Bestuur en Beleid. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig als duo-commissielid voor de PvdA in de Provinciale Staten. 

Ik vind de studentencampus op Uilenstede prachtig. Zelf woon ik nu 2,5 jaar in dit gekke studentendorp in de rafelrand van Amstelveen. Het is een ontzettend gezellige plek met een actieve gemeenschap die veel samen doet. Daarnaast woon je prachtig op een steenworp van zowel natuur als stad. Daarom moet deze plek wat mij betreft ook absoluut uitgebreid worden met meer woningen.

In mijn persoonlijke leven ben ik veel met muziek bezig. Ik heb eigenlijk altijd muziek aan staan en luister van alles, variërend van klassiek tot techno. In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag en vaak naar festivals en concerten. Zelf speel ik nu al ruim 15 jaar accordeon. Daarbij probeer ik de laatste tijd ook om mezelf te leren dj’en, maar dat gaat helaas nog niet heel voorspoedig.

Waar gaat Tim voor strijden?

Ik ben actief geworden voor de PvdA om mij in te zetten voor een socialere en eerlijkere wereld. Als jongste kandidaat wil ik voor een frisse wind zorgen en de belangen van jongeren vertegenwoordigen. Ik geloof dat iedereen een goede toekomst verdient, ongeacht wie je bent of waar je woont. Zaken als een leefbare planeet, betaalbare woning of goedkoop openbaar vervoer moeten vanzelfsprekend zijn. Door toenemende ongelijkheid en te rechtse politiek staat dit echter enorm onder druk. Hierdoor gaat mijn generatie een onzekere toekomst tegenmoet. Daarom wil ik in de Provinciale Staten knokken voor een goede toekomst voor iedereen.

In de Staten wil ik me inzetten voor een actieve en sociale provincie. Met alle problemen hebben we namelijk niks aan trage politiek. In plaats daarvan moeten we lef tonen en solidair zijn met de mensen die het nu moeilijk hebben, maar ook met de volgende generatie. Daarom wil ik me inzetten voor duurzaamheid, woningbouw en betaalbaar openbaar vervoer.  

Ik kijk op tegen de directeur van ons wetenschappelijke bureau, Tim ’s Jongers. Zijn indringende verhalen over mensen die bestaansonzekerheid ervaren maken je enerzijds woedend over hoe dit in Nederland kan bestaan. Anderzijds komt hij met hele relevante vernieuwende ideeën over hoe de overheid aan de slag moet met dit probleem. Zijn verhaal inspireert me enorm en zijn lessen probeer ik mee te nemen als Statenlid.

Tim is ‘Lokaal-Statenlid’ voor de gemeenten: Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

Waar ben je naar op zoek?