Statenlid Fatima Oulad Hadj blikt terug op de Ramadan en wenst iedereen een vreugdevol Eid al-Fitr

Door Fatima Oulad Hadj op 10 april 2024

Ramadan markeert een tijd van diepe reflectie, innerlijke rust en het versterken van verbindingen op alle fronten. Het is een periode waarin we de kans krijgen om onze aandacht te richten op de kernwaarden die echt van belang zijn: familie, vrienden, kennissen, buren en de onmisbare kracht van liefde. Te midden van de dagelijkse drukte is het een tijd om te luisteren naar ons lichaam, om bewust te kiezen wat essentieel is en wat niet, om te detoxen van zowel lichamelijke als geestelijke ballast en om te streven naar vernieuwde energie en spirituele verrijking. Kortom, het is een maand van ongekende schoonheid en betekenis.

Natuurlijk brengt deze tijd ook zijn uitdagingen met zich mee. Het vergt extra concentratie en toewijding om ons werk te verrichten en stukken voor te bereiden voor de commissie- en statenvergaderingen. Zo was ik bezig met een motie om het aantal leegstaande panden in Noord-Holland te onderzoeken en te kijken of deze ruimtes gebruikt kunnen worden voor het huisvesten van daklozen, thuislozen of studenten. Juist denken om de ander, om een sociale en inclusieve samenleving, is tijdens deze maand van belang. Het is een test van onze mentale en fysieke kracht, soms gekenmerkt door een knorrende maag en hoofdpijn als herinnering aan de noodzaak van voldoende hydratatie.

Naast deze verantwoordelijkheden hebben we gelukkig ook kunnen genieten van enkele prachtige weekdagen. Een paar zeldzame momenten van rust, waarin we de tijd konden nemen om te wandelen en te genieten van de natuur om ons heen. Deze momenten van bezinning in de buitenlucht hebben ons geholpen om de schoonheid en sereniteit van onze omgeving te waarderen, en hebben ons eraan herinnerd om te vertragen en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven.

De maand was gevuld met waardevolle leermomenten en een overvloed aan uitdagingen. Het was een tijd van diepgaande bezinning en innerlijke vrede, waarin ik persoonlijk gegroeid ben en meer inzicht heb verkregen in mijn eigen kracht en beperkingen.

Daarom wens ik niet alleen degenen die de Ramadan hebben gevierd, maar ook iedereen die deze tijd niet heeft doorgebracht, een vreugdevolle Eid. Laten we samen streven naar een Noord-Holland dat gekenmerkt wordt door vrede, begrip en solidariteit.

Fatima Oulad Hadj

Fatima Oulad Hadj

Wie is Fatima? Ik ben Fatima Oulad Hadj, al jaren happy alleenstaande mama van 2 tienermeiden. Manal (16 jaar) en Amaral (15 jaar). Zelf ben ik 44 jaar oud. Samen wonen we in het prachtige Amsterdam (tevens mijn geboortestad) in Nieuw-West Geuzeveld. Het mooiste plekje in Amsterdam vind ik het Amsterdamse Bos. Als ik daar

Meer over Fatima Oulad Hadj