Plek 2

Gert-Jan Leerink

Gert-Jan Leerink

Over Gert-Jan Leerink

0651106878[email protected]

Wie is Gert-Jan?

Ik ben Gert-Jan Leerink en woon sinds 20 jaar op een woonark in Alkmaar. Een prachtige stad! Op dertig minuten treinen van Amsterdam en twintig minuten fietsen van duinen en strand. Wat wil je nog meer?

Ik ben al best lang politiek actief. Ik heb in Alkmaar in de raad gezeten en ik ben wethouder geweest. De reden dat ik voor Provinciale Staten gekozen heb, is dat ik door de jaren heen, vanuit de trein naar mijn werk, zag dat er stukken verdwenen uit het landschap, voor woningen en voor bedrijven. Dat landschap gaat me aan het hart en als er één plek is waar het over dat landschap, de ruimte en de natuur gaat, dan is dat de provincie. Sinds een kleine twee jaar ben ik dan ook fractievoorzitter van de PvdA Noord-Holland.

Uiteraard draait mijn leven niet alleen om politiek en ben ik, in mijn vrije tijd, bijvoorbeeld ook bezig met een project waarbij ik alle Waddeneilanden voor de Nederlands/Duitse/Deense kust bezoek, van Texel tot het Deense Fano. De teller staat inmiddels op 17! 

Waar gaat Gert-Jan voor strijden?

Op mijn 18e ben ik al lid geworden van de PvdA, omdat ik vond en vind dat veel dingen in Nederland er niet eerlijk aan toe gaan. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen/middelen om iets van het leven te maken. Kijk naar de huidige energiecrisis. De mensen met het minste geld wonen in de slechtste huizen met de hoogste energierekening. Dat moet anders. Ik wil Noord-Holland eerlijker maken. Ook wil ik me inzetten voor de kwaliteit van ons mooie landschap. Dat dreigt door verrommeling en verdozing op steeds meer plekken verloren te gaan. Dat moet en kan anders.

We moeten de problemen aanpakken, samen met anderen ergens de schouders onder zetten, want zoals Jan Schaefer al zei: ‘in gelul kun je niet wonen’.