Connexxion nalatig bij vervanging oplaadpunten voor OV

Door Alphons Muurlink op 2 maart 2020

Op 24 januari jl. bleek dat Den Oever, Julianadorp, Oude Niedorp en Hippolytushoef al drie weken geen oplaadpunten voor het openbaar vervoer hadden (Noord-Hollands Dagblad 24 januari 2020). De PvdA vindt het belangrijk dat openbaar vervoer goed toegankelijk en bereikbaar is en stelde direct vragen aan het College van Gedeputeerde Staten van de provincie. Daarop zijn nu antwoorden gekomen.

Daaruit blijkt dat er sprake is van grote nalatigheid van Connexxion bij de vervanging van oplaadpunten. Connexxion startte te laat met de vervanging, voldeed niet aan de afspraken over het dekkingsnetwerk voor oplaadpunten en betrok de provincie en de reizigersorganisatie Rocov-NH niet bij de aanpassingen terwijl dat wel verplicht is.

Connexxion heeft eind januari jl. aan de provincie toegezegd met hoge spoed de oplaadpunten in de kop van Noord Holland alsnog in orde te maken. In andere gebieden in Noord-Holland zijn oplaadpunten ook vervangen, maar ontstonden geen problemen omdat er voldoende oplaadpunten voorhanden waren.

Meer lezen

 

Alphons Muurlink

Alphons Muurlink

De wereld om ons heen verandert snel. Dat vraagt om nieuwe oplossingen en keuzes. Ik ga me de komende vier jaar met hart en ziel inzetten voor die oplossingen waarin eerlijk delen, een duurzame toekomst met goede kansen voor iedereen centraal staan.

Meer over Alphons Muurlink