Een goede baan voor iedereen!

Door Tim Wagelaar op 14 september 2021

In Noord-Holland moet iedereen een goede baan kunnen vinden. Daarbij is het essentieel dat we in alle belangrijke sectoren voldoende personeel hebben. Vooral bij de energietransitie hebben we grote behoefte aan meer technisch opgeleid personeel. Daarom zijn we ontzettend blij met onze provinciale werkambassadeur, die als doel heeft om de Noord-Hollandse arbeidsmarkt aan te jagen en verbindingen te leggen tussen verschillende partijen. Zo heeft hij tijdens de corona-crisis bijvoorbeeld voor 150 studenten luchtvaarttechniek alsnog stageplekken geregeld, waaronder bij Tata Steel en bij bedrijven in de windenergie.

Afgelopen week heeft de nieuwe werkambassadeur, de heer J. Herfkens, zijn nieuwe agenda gepresenteerd. Voor die nieuwe agenda heeft de ambassadeur een manifest opgesteld met ruim 160 stakeholders uit de provincie. In dit manifest komt duidelijk naar voren hoe belangrijk het is om ook bij arbeidsmarktbeleid oog te hebben voor de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Ook ligt de nadruk sterk op scholing en onderwijs. In dit manifest wordt ook een aantal concrete acties genoemd, zoals het oprichten van een ServicePunt Techniek en een ontwikkelfonds.

Dit manifest is nog geen beleidsstuk van de Provincie, maar de Provincie is op dit moment haar rol binnen dit manifest aan het bepalen. De voorlopige plannen en ambities van de werkambassadeur zijn daarbij wat ons betreft hoopgevend en smaken naar meer. In de aankomende discussies zullen we ons dan ook inzetten voor betere scholing, goede aansluiting van deze scholing op de veranderende arbeidsmarkt en voldoende aandacht voor technisch personeel voor onder andere de energietransitie. Op die manier werken we samen aan het Noord-Holland van morgen.

Tim Wagelaar

Tim Wagelaar

Ik ben actief geworden voor de PvdA om mij in te zetten voor een socialere en eerlijkere wereld. Als jongste kandidaat wil ik voor een frisse wind zorgen en de belangen van jongeren vertegenwoordigen.

Meer over Tim Wagelaar