Door op 4 februari 2015

Elvira Sweet bezoekt Hoorn en Enkhuizen

PvdA-Gedeputeerde van Noord-Holland Elvira Sweet bezoekt op vrijdagmiddag 6 februari Hoorn en Enkhuizen. Zij wil zich op de hoogte stellen van de ontwikkelingen bij Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen. Met name is zij geïnteresseerd in de steeds groter wordende educatieve tak van het filmbedrijf en de samenwerking met verschillende instanties. Daarnaast wil ze in Enkhuizen de voortgang van de restauratie van de Drommedaris zien.

Elvira Sweet wordt ontvangen door Margret Wagenaar, directeur van Cinema Oostereiland en Jet Dijkstra afdeling Educatie van Cinema Oostereiland. Tijdens het bezoek wordt aandacht besteed aan de samenwerking van Cinema Oostereiland met Hoog Heemraadschap Noorder Kwartier in het project  ‘’Water, vroeger, later’ en aan het project ‘Hart en Handen’, een project waarin Cinema Oostereiland samenwerkt met D’ampten en Baanbereik, VMBO-leerlingen ervaren in dit project welke mogelijkheden zij hebben op de arbeidsmarkt.

Margret Wagenaar is sinds kort ook directeur van Cinema Enkhuizen. Cinema Enkhuizen, opvolger van Filmhuis Enkhuizen, herstart binnenkort in de geheel gerestaureerde Drommedaris. Cinema Enkhuizen maakt gebruik van de expertise van Cinema Oostereiland en wordt vanaf de opening -naar verwachting april 2015- gerund door vrijwilligers / inwoners van Enkhuizen en omgeving. De interessante samenwerking tussen Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen is tijdens het werkbezoek ook onderwerp van gesprek.

Ook wethouder Judith de Jongh, die kunst, cultuur en monumenten in haar portefeuille heeft, zal aanwezig zijn. Het bezoek begint om 14.00 uur bij Cinema Oostereiland. Vervolgens reist Elvira Sweet door naar de Drommedaris in Enkhuizen, waar ze vanaf 15.30 uur tijdens een rondleiding door gastheer en burgemeester Jan Baas rondgeleid zal worden in de recent gerestaureerde Drommedaris. De gedeputeerde wil graag weten hoe de vlag er nu bijstaat en op welke wijze de best wel aanzienlijke bijdrage van de provincie is ingezet.

De media is van harte welkom.